Sweetmas ruta po Zagrebu otkriva gdje su najbolje slastice

images/thumbnails/images/ANT/116673/zagreb_be_there-1.jpg
zagreb be there
Marina Vraneković
Autor: 

Marina Vraneković

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Sweetmas se zove nova ruta na mobilnoj aplikaciji "Zagreb Be There", koja otkriva gdje u Zagrebu možete pojesti najukusnije slastice, a osmislila ju je najpoznatija hrvatska majstorica slastičarstva Petra Jelenić. 

U ljetne i adventske dane, uz redovite rute, aplikacija sadrži i one privremene, nastale na preporuku poznatih osoba. Ako se odluče za Sweetmas rutu, turisti i Zagrepčani će ovog Adventa otkriti mjesta gdje mogu pojesti i one “tradicionalne” kolače, ali i mjesta s modernijim i inovativnijim slasticama. Prema preporuci Petre Jelenić u ruti je izdvojeno sedam slatkih lokacija: slastičarnice Cukeraj, Orijent, Time, Medenko (Cafe u dvorištu), 041, lokal Vis à Vis by Vincek i pekarnica Korica.

"Cukeraj nudi spoj domaćih i rustikalnih kolača, a tamo sam pojela jednu od najukusnijih torti od lješnjaka.

"Kod Orijenta se divim njihovoj tradiciji, inovativnosti i ustrajnosti, kao jednoj od najstarijih slastičarnica u Zagrebu. Time slastičarnica je hi-tech i nudi mala remek-djela. Ovisna sam Duploj čokoladi i sladoledu od cvijeta Lipe i tostiranim sjemenkama suncokreta u Medenku. U slastičarnici 041 nikad ne znam koji ću sladoled prvi uzeti, ali najčešće završim na malini. Vis à Vis by Vincek jedini je lokal koji nudi slastice prilagođene ljudima na posebnim režimima prehrane, a Korica je pekarnica koja radi kruh samo s izvornim namirnicama i na tradicionalan način", kaže Petra Jelenić.

Pored Sweetmas rute tu je i osvježena tradicionalna ruta Advent Zagreb. U njoj su ove godine, uz uobičajeni Zrinjevac, Fuliranje, Ledeni park i Štros, još i Tunel Grič te Gornji grad.

Aplikacija funkcionira na principu igre pa posjetitelji koji obiđu cijelu rutu i prijave se na svakoj lokaciji uz hashtag #BeThereZagreb, osvajaju nagrade.

Besplatna je i dostupna na Android i iPhone uređajima, a može se preuzeti i s mikrostranice betherezagreb.com.