U Zagrebu proslavljena Kineska nova godina

images/thumbnails/images/ANT/120702/PXL_120218_19644379.jpg
Robert Anic/PIXSELL
Media servis
Autor: 

Media servis

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Na glavnom zagrebačkom trgu jučer je održana proslava Kineske nove godine na kojoj su sudjelovali gradonačelnik Milan Bandić i veleposlanik NR Kine u RH Nj. E. Hu Zhaoming.

Tijekom proslave, koju su suorganizirali Grad Zagreb, Veleposlanstvo NR Kine i Turistička zajednica grada Zagreba, posjetitelji su mogli uživati u tradicionalnim plesu lavova.

Navečer je kinesko Veleposlanstvo održalo Spring Festival Gala u hotelu Westin Zagreb za hrvatske goste iz svih životnih sfera koji su posvećeni razvoju kinesko - hrvatskih odnosa, dok su uz Zagrebačke fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice postavljeni lampioni, a same fontane svijetlile su tradicionalnom crvenom bojom NR Kine.

Na reprezentativnom ulazu u gradsko središte, na taj način simbolično su povezani Zagreb i Kina, čiji su stanovnici među najbrojnijim posjetiteljima Zagreba.

Naime, u 2017. godini u Zagrebu je zabilježen porast od 36% u dolascima kineskih gostiju (42.202) te od 25% u noćenjima (56.707), čime su gosti iz Kine po prvi put ušli u deset najbrojnijih posjetitelja našeg grada.