Zagrebačka policija: Derbi Dinama i Hajduka bez incidenata među navijačima

images/thumbnails/images/ANT/121008/majstori_lake_setnje-1.jpg
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Željka Gulan (Mediaservis)
Autor: 

Željka Gulan (Mediaservis)

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.O jučerašnjem derbiju Dinama i Hajduka na Maksimiru oglasila se i zagrebačka policija.

U priopćenju objavljenom na službenim stranicama napisali su da je na utakmici bilo nazočno oko 13.000 posjetitelja. "Prije, za vrijeme i nakon održavanja nogometne utakmice u službene prostorije dovedene su 34 osobe, uglavnom zbog alkohola i pirotehnike, odnosno zbog kršenja Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Kako je ovaj sportski događaj proglašen utakmicom visokog sigurnosnog rizika za osiguranje je bio angažiran veći broj policijskih službenika iz PU zagrebačke i drugih policijskih uprava te je poduzet niz mjera i radnji kako bi ovaj sportski događaj protekao u povoljnom sigurnosnom okružju. Među navijačkim skupinama nisu zabilježeni incidenti ni sukobi te zahvaljujemo posjetiteljima što su slijedili upute koje smo objavili uoči ove nogometne utakmice i time pridonijeli da utakmica protekne u sportskom duhu," navode u PUZ-u.