BAKERMAT

Iva Zrnčić
Autor: 

Iva Zrnčić

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


BAKERMAT DJ i producent Bakermat (Lodewijk Fluttert) rođen je u Overijssel-u, Nizozemska. Njegova glazba je mix elektronike, deep i tropical housea te laganih zvukova jazza i soula. Svoju je glazbenu karijeru započeo još dok je studirao psihologiju na Sveučilištu Utrecht. U svom je kućnom studiju producirao i svoju prvu glazbenu traku. 2012. objavljuje svoja prva dva EP-a pod nazivom „Zomer“ i „Vandaag“. Pjesma „Vandaag“ ili u prijevodu „One Day“  ostaje zapažena po tome da je Bakermart ukomponirao dio poznatog govora "I Have a Dream" od Martina Luthera Kinga, Jr.

Krajem 2012., i u proljeću 2013., single „Vandaag“ penje se na vrh glazbene ljestvice u Nizozemskoj, Belgiji, Francuskoj, Njemačkoj i Austriji. U prosincu 2014., u Njemačkoj dobiva platinastu ploču za istoimenu pjesmu. Njegova traka "Uitzicht " izdana je 2013. na Soundplate Records i penje se među prvih top50 na iTunes ljestvici u Belgiji i Nizozemskoj. Ostale singlove koji je izdao su "Black Cat John Brown", "Leven", "Strandfeest" and "Intro". 2014., ostaje posebno zapažena kada po prvi put nastupa na Tomorrowland.

Nakon ljeta remiksirao je Labrinth-ov single „Jealous". U studenom, 2014. Sony Music Entertainment izdaje single „Teach Me“ koji sadrži ritmove Gospela, Soula, Bluesa i Jazza u kombinaciji sa gospel pjevačice Shirley Caesar.

U prosincu je najavio svoju prvu turneju u Sjevernoj Americi, 'The Another Man Tour'. Početkom ove godine priprema izdati svoj debi album. soundcloud: www.soundcloud.com/bakermatmusic Beatport: beatport.com/artist/bakermat/ Instagram: instagram.com/Bakermat/ Twitter: twitter.com/Bakermat (foto: facebook.com/bakermatmusic)