DENIS GOLDIN

Iva Zrnčić
Autor: 

Iva Zrnčić

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


DENIS GOLDIN DJ i producent Denis Goldin rođen je u Puli. Svoje zanimanje za glazbu pokazuje vrlo rano što je i rezultat toga da je završio osnovnu/srednju glazbenu školu u Puli i Zagrebu, te diplomirao 2005. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Od 2007. godine radi kao profesor roga u glazbenoj školi I. Matetića Ronjgova u Puli. DJ karijeru započeo je 2007. godine nastupajući po disco klubovima diljem Istre, gostovao je u raznim beach barovima, te na boat partyjima. Bio je rezident u klubovima kao što su: Summer Club Dalli, Disco Club Aruba i Beach bara Baracuda. Od 2010. počinje producirati i izdaje svoju prvu autorsku pjesmu. Neke od njegovih pjesama našle su se u samom vrhu Beatportove Top 100 ljestvice.

2013. godine dobio je priliku remixirati slovensku pjesmu predstavnicu na Eurosongu te je remix službeno izdan za talijansku izdavačku kuću Lovenest Records.

Na prvom Ultra Music Festivalu u Splitu 2013. odradio je pet službenih beach partyja, a njegova je pjesma "T.O.P." korištena za službeni aftermovie TRAVEL 2 ULTRA. Slijedi nastup u poznatom ljubljanskom klubu Cirkus gdje je snimljen i video za njegovu sljedeću autorsku pjesmu "Astra". 

Krajem 2015. izdaje novu autorsku pjesmu „Everything In The World“ u suradnji s američkim pjevačem Robom Hazenom. Pjesma je izdana za izdavačku kuću Playbox/Sony Music Germany i uvrštena na kompilaciju „Club Sound vol.75“ koja se u prvom tjednu prodaje našla na prvom mjestu iTunes-a u Njemačkoj. Pjesma je podržana od strane raznih svjetskih DJ-eva kao što su: twoloud, Mark Eteson, Cristian Marchi, Bobina, Blasterjaxx, Arin Tone, Daddy's Groove, Morgan Page, Futuristic Polar Bears, Gabry Ponte, Tomo Hirata... Dospjela je do 31. mjesta u Beatport Top 100 Progressive House Charta. Video za singl sniman je na atraktivnim lokacijama u Istri.

Soundcloud : @denisgoldinofficial Twitter: twitter.com/DenisGoldin Beatport: beatport.com/artist/denis-goldin/ Youtube: youtube.com/user/DenisGoldinOfficial Instagram: instagram.com/denisgoldin/