EnterPeople: PJEVANJE i Sven Pocrnić!

images/thumbnails/images/ENT/67435/FullSizeRender__2_-1.jpg
Sven Pocrnić, - sven pocrnić
Marko Bijelić
Autor: 

Marko Bijelić

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


Gost ovotjedne #enterpeople epizode kod Alex bio je Sven Pocrnić, 16-godišnji pjevač.


Sven ima svega 16 godina, a već je napravio jako puno toga. Polaznik je škole pjevanja Husar & Tomčić, nedavno je nastupio u Lisinskom sa zagrebačkom filharmonijom i sprema se na jedan kul projekt u Los Angelesu...

13173911_588533611311718_1272254278040477228_n.jpg

Sven Pocrnić, - sven pocrnić

Prije par dana Lucija Jakelić, urednica informativnog programa na Enteru, odlučila je Alex prijaviti svog frenda: "Sven je iznimno talentiran mladić. Što je sve napravio do svoje 16. godine? Pa ajmo redom... Pjevao je u Lisinskom sa zagrebačkom filharmonijom, pjevao je sve Disneyjeve hitove, pjevao je argentinsku himnu na finalu Davis kupa, sudjelovao je u tri mjuzikla glazbene škole Husar & Tomčić, a trenutno radi i na četrvtom koji je još u fazi stvaranja, zatim je nastupao s Tonyjem Cetinskim, Damirom Kedžom i mnogim drugima... Dovoljno da ga se pozove u epizodu?". Alex je očito bilo.

13139124_588533607978385_8140894608181449739_n.jpg

Sven Pocrnić, - sven pocrnić

Sven je inače iz Bjelovara, a u Zagreb je došao sa svojih 15 godina. Alex je, naravno, zanimalo kako su na to reagirali njegovi roditelji budući da ga tako mladog šalju "u svijet"? "A to je ona fora kad kažeš mami da bi išao u školu u Zagreb... i onda je mama sva onak: 'Neee, pa ja se bojim, pa kak će to sve tam izgledat?' i onda shvatiš da ti to jednostavno treba. Da odeš u veći grad i da vidiš kako to sve izgleda, da dobiješ isksutvo života bez roditelja... Em što sam upisao najbolju moguću školu koju sam mogao upisati, em što puno više vremena provodmi u školi pjevanja, em što sam dobio određenu dozu samostalnosti od kad sam u đačkom domu... Ima to svojih prednosti.", rekao je Sven

A koji je to moment bio kad je Sven shvatio da zna pjevati i da je sam sebi rekao "Uuuuu, pa ja stvarno dobro pjevam!"?

"Iskreno ne znam. Pjevam od malena, ali ne znam kad sam točno shvatio da dobro pjevam. Ono što znam je da sam već za drugi rođendan kao poklon dobio mikrofon i stalak za mikrofon. I tako - prvo što sam krenuo raditi je pjevat'." - prisjetio se Sven svojih pjevačkih začetaka.

12710740_554057901425956_162712301645635174_o.jpg

Sven Pocrnić, - sven pocrnić

Inače, ovo ljetvo Sven je primljen na jedan ful poznati pjevački kamp u Los Anegeles-u. Riječ je o kampu imena "Acapella Academy" koji vodi jedna od najpopularnijih acapella pjevačkih grupa na svijetu, Pentatonix, a taj je kamp osnovao njihov basist. 

Pa kako je on uopće upao u taj kamp? Jednostavno. Na njihovoj stranici vidio je link na prijavu, snimio je video u kojem je pjevao i pokazao svoje vještine te objasnio zašto želi ići na kamp, stavio taj video na YouTube, poslao im link na nejga i nakon toga su mu organizatori javili da je prošao i da jedva čekaju da dođe. Da nije riječ o maloj stvari, govori i činjenica o tome da se priča kako bi u tom kampu mogle biti i poznate zvijezde. Prošle godine to je bila Alicia Keys, a ove godine to bi mogao biti Adam Levine ili Shawn Mendes

Što se pjevačkih uzora tiče, Sven bi kao svoje izdvojio Eda Sheerana i Brunu Marsa jer ih smatra izvrsnim pjevačima i cool likovima prema kojima ima jako puno respekta.

A Sven ima i velike planove za budućnost. Nakon srednje volio bi vani studirati mjuzikl-teatar ili pak odmah otići pjevati, nakon čega se nada odlasku u Ameriku.

Inače, od nedavno je Alex #enterpeople začinila i raznim zadacima pa je tako Svena zapao onaj u kojem mora repati svima znanu stvar "Zeko i potočić". Malo je reći da je rasturio.

Svenu i u daljnjem pjevanju želimo puno sreće i uspjeha, a ako ti kojim slučajem imaš neku osobu na koju si ful ponosan i za koju želiš da se čuje, prijavi je na bilo koju društvenu mrežu s #maratonhitova, na naš WhatsApp (09 97 97 99 99) ili na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Mikrofon čeka. Alex isto.