#EnterPeople: IGRICE i Vedran Jelavić!

images/thumbnails/images/ENT/62938/alex-wot-jpeg-1.jpg
Enter Zagreb, - Kazna Kru
Marko Bijelić
Autor: 

Marko Bijelić

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


U novoj #EnterPeople epizodi naša je Alex ugostila Vedrana Jelavića, gamera koji je na nedavno održanom svjetskom prvenstvu u Rusiji u igrici World Of Thanks osvojio brončanu medalju sa svojim timom "Kazna Kru".


Vedran ima 28 godina i ponosni je vlasnik čak 6 medalja sa svjetskih i europskih prvenstava u igrici World Of Tanks.

vedran2.jpg

Helena Kristiansson, - Kazna Kru

Prvo pitanje je se nametalo samo po sebi je to da kako je jedan mladi dečko uopće odlučio sjesti za komp i počeo shvaćati taj gamerski svijet tako ozbiljno? Priča i nije znanstvena fantastika: "World Of Tanks" Vedran je počeo igrati s ekipom iz naselja i vrlo brzo ih je ta igrica i zarazila, a kad su doznali da su se počeli održavati war gaming turniri po formatu "7 na 7", spojili su se s igračima iz Beograda, napravili najbolju sedmorku, prihvatili se posla i počeli pobjeđivati.

kazna1.jpg

Kazna Kru Facebook, - Kazna Kru

Vedran danas više nije u tom timu, već ima Kazna Kru tim kojeg sačinjavaju Nijemci, Šveđanin, Poljak, Srbin i on. Ful je predan je igricama te ih shvaća kao posao kojem posvećuje i po pet sati dnevno, jer kako kaže - potrebno je raditi na timskom radu.

kazna2.jpg

Kazna Kru Facebook, - Kazna Kru

Naša Alex je žensko pa je logično da nema pojma o čemu se uopće radi u toj igrici. Rriječ je o, kako i sam naziv igre kaže, borbi tenkova kojih ima svakakvih - skroz od drugog svjetskog rata pa sve do modernog doba - a koja se održava na mapi kilometar puta kilometar. Cilj je, naravno, uništiti sve protivniče tenkove, a igra se igra u dvije runde. U prvoj rundi fokus je na obrani vlastite baze, a drugu rundu se napada protivnički tim. 

wot.jpg

Kazna Kru Facebook, - World Of Thanks

Ne bi čovjek rekao ali u tom svijetu tenkova ima i žena: "U zadnje vrijeme sve više. Mislim da žene vole tenkove, ne znam zašto, ali izgleda da vole." - kaže Vedran, kojem sigurno povećani postotak nježnijeg spola nimalo ne smeta. Zbog prisutstva žena im ponekad padne koncentracija na natjecanjima, ali i to shvaćaju kao jednu prepreku koju moraju proći.

Zanimljivo je da igranje igrica može biti i profitabilan biznis. Kaže Vedran, ako si poput njegovog Kazna Kru tima u TOP dva ili tri tima u Europi, iako ta igrica čak nije ni među TOP 5 najplaćenijih.

kazna3.jpg

Kazna Kru Facebook, - Kazna Kru

Alex k'o Alex, žena k'o žena, mora znati točnu cifru. Koliko se može zaraditi? "Po sezoni je fond nagrada od150 do 200 tisuća dolara." - bez skrivanja izmotavanja je rekao Vedran.

Uvidjela je Alex priliku za dodatnim zelenbaćima pa se odmah krenula interesirati oko toga je li teško naučiti igrati tu igru.

"Igrica nije teška, može se naučiti, ali je lakše ako imaš nekoga tko te vodi kroz igru. Za postati profi je potrebno vrijeme - od par mjeseci pa možda i do godine dana." - rekao je Alex već ispraksani Vedran.

vedran.jpg

Kazna Kru Facebook, - Kazna Kru

Najbolji dio tih igrica su u cijeloj priči zapravo putovanja na turnire, a Vedran je dalekim zemljama (konkretno u Kini i Rusiji) imao najbolja iskustva jer se to tamo puno ozbiljnije shvaća, zbog čega je njegov Kazna Kru tim poput zvijezda dočekan na aerodromu uz fotkanje i podjelu autograma.

No, ne ide uvijek sve glatko. U Sofiji, u kojoj se održavalo europsko prvenstvo, dan prije samog natjecanja bili su malo više opušteni, zbog čega im je jedan suigrač iz tima na samom natjecanju bio u polupijanom stanju. Na svu sreću, ipak su osvojili natjecanje, a taj je igrač dobio kaznu od Kazna Krua.

kazna4.jpg

Kazna Kru Facebook, - Kazna Kru

Za 2017. godinu dečki imaju velike planove. Europska sezona počinje im vrlo skoro - 12. siječnja i traje do 10. ožujka, a nakon toga (ukoliko prođu) slijedi finale u Poljskoj. Povrh svega toga, ukoliko se kvalificiraju idu i na svjetsko prvenstvo u Moskvi.

Inače, sve apdejtove vezane uz njihovu ligu možeš na dnevnoj bazi pratiti na njihovom Facebook page-u "Kazna Kru". 

Ne bi bilo fer da je Alex pustila Vedrana doma, a da s njim nije nešto odigrala. Doduše, u pitanju nije bio "World Of Tanks", već air hockey na smartphone-u, ali to nije bitno. Bitno je da je Alex pobjedila.

Ako i ti kojim slučajem imaš neku osobu na koju si ful ponosan i za koju želiš da se čuje, prijavi je na bilo koju društvenu mrežu s #maratonhitova, na naš WhatsApp (09 97 97 99 99) ili na [email protected]. Mikrofon čeka.