24. 02. 2018.

 

Prijenosni gramofon za svaki džep

images/thumbnails/images/GLD/61160/ploca1-1.jpg
Youtube/screenshot, - Prijenosni gramofon
Autor: 

Paula Romić

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Osmišljen je mali gramofon naziva RokBlok, čija je najveća prednost njegova prenosivost. RokBlok dolazi s ugrađenim zvučnikom i utičnicom za slušalice, a s obzirom da funkcionira bežično, možete ga nositi sa sobom bilo gdje.

Također, umjesto da koristi motor koji vrti vaše ploče, funkcionira na način da radi krugove oko ploča.

S druge strane, usprkos praktičnosti ovoga pravokutnog uređaja, to se ne može baš reći i za činjenicu da bismo i naše ploče morali nositi sa sobom.

Sama ideja neodoljivo posjeća na VW Soundwagon, minijaturni gramofon iz Japana koji je također funkcionirao na način da radi krugove po vrhu ploče. Međutim, Soundwagon se morao pouzdati na maleni zvučnik u unutrašnjosti i nije funkcionirao bežično.

Naravno, kod RokBloka (kao i kod Soundwagona) prvo što nam pada na pamet je to da se čini kao loša ideja jer bi mogao uništiti vaše skupocjene ploče.

ploca.jpg

Youtube/screenshot, - Prijenosni gramofon

Kao odgovor na to, Logan Riley koji ga je ujedno i izradio, kaže da je prilikom dizajniranja taj problem naročito imao na umu, pa je zbog toga koristio gumene kotačiće i testirao prototip na ploči nekoliko stotina puta. Iako se prema njemu pokazalo da nije napravio nikakvu štetu na pločama, svakako bi bilo dobro pripaziti pri prvoj upotrebi s nekim jeftinijim primjercima ploča koje posjedujete.