18. 03. 2018.

 

Veliki uspjeh naših paraolimpijaca

images/thumbnails/images/GLD/108277/gold-1.jpg
Veliki uspjeh naših paraolimpijaca
Barbara Strelar
Autor: 

Barbara Strelar

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Vratili su se kući s 5 medalja. Mikela Ristoski osvojila je zlatnu medalju u skoku u dalj, Zoran Talić srebrnu medalju te Ivan Katanušić broncu u skoku u dalj, Miroslav Petković osvojio je srebrno, dok je Velimir Šandor osvojio brončano odličje u bacanju diska. Naša  Atletska reprezentacija osoba s invaliditetom, koja je od 14. do 23. srpnja, nastupila na Svjetskom prvenstvu u Londonu ostvarila je sjajan rezultat.

„ To je bilo najveće natjecanje u atletici za osobe s invaliditetom , nastupilo je više od 1100 sportaša iz preko 100 zemalja svijeta. Natjecanje je pratilo preko 800 novinara i 20 zemalja u izravnom prijenosu . Rekao nam je glasnogovornik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Darko Matić na svečnom prijemu koji je upriličen u prostorima Zagrebačke županije , gdje je upravo Velimiru Šandoru , brončanom  paraolimpijcu s područja Velike Gorice uručena novčana donacija koja će mu pomoći u daljnjem treniranju i pripremi za nova sportska natjecanja..

„Peta medalja s petog uzastopnog natjecanja na svjetskoj i europskoj razini uistinu je rezultat vrijedan divljenja i poštovanja“

Istaknula je zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak koja je i svečano uručila  donaciju u iznosu od 5000 kuna.

Brončana medalja sa svjetskog atletskog prvenstva za Velimira je veliki uspjeh iako su očekivanja bila veća ,  no to je i  poticaj za mnoge druge sportaše s invaliditetom

„Očekivao sam rušenje osobnog rekorda kojeg inače obaram na svakom svom treningu, ali eto okolnosti su se drugačije posložile i na natjecanju sam bacio disk nešto slabije nego inače, ispod 18 metara. Iza nas su najjače pripreme do sada, a pred nama novi ciklus priprema za Europsko prvenstvo  koje će se održavati krajem kolovoza iduće godine u Berlinu“, rekao je Šandor dodavši da je za njegove sjajne rezultate najzaslužniji trener Ivan Čengić. „Pet godina treniramo zajedno i ovo je naš zajednički uspjeh“, dodao je Šandor.

Osobni rekord 18,53 metra  nije uspio dobaciti ovog puta .. ali tu su nova natjecnja pred njime,  i novi izazovi jer pomiriti redovni posao koji radi i stalne treninge nije jednostavno ..

Čestitamo mu na dosadašnjem uspjehu i želimo da se sa slijedećeg velikog natjecanja vrati s novim osobnim rekordom i zlatom oko vrata. A Gold Fm emisijom PUTOKAZ, urednika Darka Matića,  nedjeljom u jutarnjim satima i nadalje će pratiti život , probleme, ali i uspjehe osoba s invaliditetom.