23. 02. 2017.

‘Jakna za drugoga‘: ostavite svoju staru zimsku jaknu onima kojima je potrebna

images/thumbnails/images/NAR/62850/face_naslovna.jpg
Facebook, - hladnoća i snijeg ovih dana
Sanja Mataja Raos
Autor: 

Sanja Mataja Raos

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite."Portal Dobrote" na Facebooku je pokrenuo akciju kojom poziva građane da doniraju kapute koji im ne trebaju.

„Donesite svoje zimske jakne koje više ne nosite ili uzmite jednu ukoliko vam je potrebna. Hladnoća je posebno teška našim sugrađanima koji nemaju doma ili su u teškoj financijskoj situaciji u domovima bez grijanja. Budite i na ovaj način dio jedne lijepe humanitarne priče“ – rekla je Tatjani Jurić, u programu Narodnog radija, Sanja Bijonda – jedna od osnivačica Portala Dobrote. Ovaj je poziv, inače, osvanuo i na Facebook stranici „Kruh za poslije – Portal Dobrote“.

face.jpg

Facebook Portal Dobrote, - akcija "Jakna za drugoga"

Ideja ove akcije je da na stalku, postavljenom ispred trgovine, građani mogu ostaviti svoje zimske jakne i kapute koji im više ne trebaju ili ih žele pokloniti. Akcija počinje, u utorak 10. siječnja, od 16 do 19 sati, ispred trgovine PMS u zagrebačkoj Tkalčićevoj ulici 61, a potrajat će sve do kraja zime.

„Danas službeno počinje, a svi koji trebaju jaknu/kaput, mogu doći svakog dana u bilo koje doba i uzeti jednu za sebe“ – kaže Sanja.

Akcija kreće iz Zagreba, no kako se širi facebookom, širi se i Hrvatskom “…zovu već ljudi sa svih strana: Rijeka, Zadar, Osijek, Varaždin…očekujemo cijelu Hrvatsku da se odazove“.

Radi se o istoj stranici koja je prije više od tri godine pokrenula incijativu "Kruh za poslije", koja i dan-danas funkcionira tako da prilikom kupnje bilo kojeg proizvoda u pekarnici, čovjek kupi kruh za poslije koji ostavlja na mjestu kupnje. Netko tko nema novaca za kupnju kruha kasnije može doći u pekarnicu s upitom "Imate li kruh za poslije?", nakon čega mu ga osoblje prodajnog mjesta udjeli.

„Situacija u kojoj živimo, na žalost, vrelo je inspiracije za sve humanitarne priče. Mi ne želimo stajati po strani, nego nešto učiniti.“ Tri sestre Bijonda – Sanja, Tanja Josipa i prijateljica Petra Mikić pokrenule su Portal dobrote i već naveliko čine dobro, ali i nastoje pokrenuti sve koji mogu da se uključe i pomognu onima kojima to treba – ovako neposredno, iz ruke u ruku.

Top 16 najbolje domaće glazbe

01. Toni Cetinski - Laku noć02. Damir Kedzo & Zsa Zsa - Sve u meni se budi03. Saša Lozar - Tebi04. Severina - Kao05. Hari Rončević - Uzalud je sve06. Jacques Houdek - Kad nekoga voliš07. Pravila Igre - Zagrli me08. Kameny feat. Iva Ćurić - Boje09. O.S.D.S. - Sad i zauvijek10. Massimo - 1000 ljudi11. Goran Karan - Dobro ti jutro ljubavi12. Daria Hodnik - Kad jednom se spoje13. Sandi - Oči u oči14. Petar Grašo - Ne znan za se 15. Lovre Lučin - Samo da znaš16. Jelena Rozga - Pismo glava

 Izdvojeno     

 Ne propustite