Hrvatska proglašena najboljom destinacijom za ruske obitelji

images/thumbnails/images/NAR/116472/PXL_171017_18396014.jpg
Slavko Midzor/PIXSELL
Marina Vraneković
Autor: 

Marina Vraneković

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Hrvatska je proglašena najboljom destinacijom za obiteljski odmor u 2017. godini za ruske turiste.

Tradicionalnu gosišnju dodjelu nagrada organizira National Geographic Russia, a dodjeljuje se za najbolje destinacije za odmor ruskih turista i to na osnovu glasova čitatelja, kojih je ove godine bilo više od 270.000. Svečana dodjela održana je u Moskvi, a Hrvatska je pobijedila u kategoriji „Obiteljski odmor“ i to u jakoj konkurenciji zemalja kao što su Turska, Bugarska, Grčka, Finska i Cipar.

Nagrade su dodijeljene i u drugim kategorijama, poput one za najbolju ljetnu plažnu destinaciju, najbolju zimsku skijašku destinaciju, najbolju destinaciju za izlete, eno gastro destinaciju godine, najbolju egzotičnu destinaciju, najbolju destinaciju za zdravstveni turizam i druge.

Prema podacima sustava eVisitor, u dosadašnjem dijelu turističke godine, s tržišta Rusije ostvareno je više od 132.000 dolazaka i 950 tisuća noćenja, što predstavlja porast u dolascima od 12 posto i noćenjima od 10 posto. Gledajući po destinacijama, ruski su turisti najviše noćenja ostvarili u Poreču, Umagu i Dubrovniku.

 

Top 16 najbolje domaće glazbe

01. Marko Kutlić – Usne tvoje02. Marko Tolja - Tisina03. Petar Grašo - Ako te pitaju04. Jacques Houdek - Pravi sretnik 05. Đani Stipaničev feat. Renata Sabljak - Ako nam ljubav preživi noć06. Psihomodo Pop - Ako želiš biti moja07. Vatra ft. Massimo - Nama se nikud ne žuri08. ZSA ZSA - Pruži mi ruku09. Gibonni - Nisi više moja bol10. Stjepan Lach - Nije važno11. Franka - S tobom12. KEDZO - Vojnik Ljubavi13. Pravila Igre - Kako nam stvari stoje 14. Vanna - Najbolji ljudi15. Antonela Doko - O čemu pričamo16. Detour - Bez Tebe

 

 Izdvojeno