In Dizajn u Areni Zagreb

images/thumbnails/images/NAR/110833/Mirjana_Mikulec.jpg
Izvor: Facebook
Narodni
Autor: 

Narodni

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Mirjana Mikulec, jedna od najutjecajnijih i najinspirativnijih dizajnerica interijera, u suradnji s RTL Televizijom organizira  drugi po redu  sajam ‘In Dizajn – Festival modernog doma’. Možeš ga posjetiti od 14. do 17. rujna u Areni Zagreb.

 

Što možemo očekivati ove godine?

Ove godine možemo očekivati  više od 70 izlagača,  redom proizvođača i trgovaca za opremanje interijera, renomiranih stručnjaka i arhitekata. Kao i prošle godine, na jedinstvenom izložbenom prostoru – Bazaru, predstavit će se i manji hrvatski produkt dizajneri čiji su proizvodi već neko vrijeme sastavni dio dekoracije svakog doma.

Novitet je ove godine suradnja s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika s kojim smo organizirali izložbu, a tu će biti i  Hrvatska gospodarskom komorom sa Zajednicom za industrijski dizajn. Pripremili smo niz predavanja uglednih inozemnih arhitekata prigodni program za najmlađe, mislili smo apsolutno na sve i  baš sam sigurna da će svaki posjetitelj pronaći  bar nešto za sebe.

 

Koje su promjene u odnosu na lani?

Ono najočitije je svakako jedan dan trajanja  duže. Kako smo lani prvi put organizirali sajam shvatili smo da bi  jedan dan trajanja sajma duže puno značio i za izlagače i za posjetitelje. Ugostit ćemo portugalski tim  mladih arhitekata iz Fala Ateliera čiji su radovi u posljednjih godinu dana  privukli  puno medijske pažnje,  kao i uglednog Matevž Granda,  urednika stručnog časopisa  za arhitekturu Outsider.

Bit će tu naravno niz   panel rasprava,  predstavljanje noviteta i sličnog ali svakako bi istaknula ono jako važno - bogat nagradni fond.

 

images/thumbnails/images/NAR/110833/Fala_Atelier.jpg

Izvor: Facebook

Kako to da je ostvarena suradnja s HDLU-om i tko će sve biti prisutan od umjetnika?

Cilj nam je približiti hrvatske umjetnike i njihov rad široj publici. Kako su umjetnička djela sastavni dio svakog doma ova suradnja činila nam se ne samo idealnom nego nužnom.  Stvarno se nadam da će posjetitelji uživati u njoj jer izlaže 17 hrvatskih umjetnika neki od njih su Jelena Bando, Sebastijan  Dračić,  Ivona Jurić, Lana Kramarić, Fedor Fišer i mnogi drugi

 

Što se tiče izlagača, što tu možemo očekivati?

Tu imamo apsolutno sve za dom…. od namještaja po mjeri, gotovog namještaja, tekstil za dom, noviteta u graditeljstvu, rasvjeti, podne i zidne obloge, dekoracije,  dizajnerski namještaj, noviteti u svijetu grijanja i hlađenja,   sve za kupaonicu….. stvarno je lista dugačka.

Ono što bi svakako naglasila je da smo i ove godine osigurali dječji kutak kako našim najmlađima ne bi bilo dosadno dok roditelji razgledavaju sajam.  Tamo će ih čekati mađioničari, Medo Štedo, RTL Kockić i moći će  uživati u pripremljenom cjelodnevnom programu

images/thumbnails/images/NAR/110833/In_Dizajn.jpg

Izvor: Facebook

Koga ste sve okupili na Bazaru?

Ove godine njih imamo 16 također smo pazili da bude što raznovrsnije tako da vas očekuju unikatne dekoracije za dom, imamo  kućni tekstil, dizajnerske košare za kućne ljubimce, unificirane  naljepnice za zidove,  jedinstveni komadi namještaja hrvatskih produkt dizajnera…

 

Ima li možda nešto što bi posebno istaknuli?

Svakako bi naglasila brojne nagrade  s tim da je prva  nagrada – opremanje doma u vrijednosti od čak  50 0000 kn.

 

Uskoro na RTL-u kreće nova sezona In Dizajna…

Tako je . Upravo snimamo novu sezonu In Dizajna. Ove godine imamo puno noviteta,  otvorili smo dizajnerske prostore u New Yorku što je stvarno sjajno  za vidjeti . Imamo puno noviteta , a jedan od njih je reality moment gdje  u principu imamo 6 novih makeovera, gdje ćemo u roku od 8 sati  opremiti jedan prostor na veliko i potpuno iznenađenje vlasnika.

 

 

Top 16 najbolje domaće glazbe

01. Gibonni - Nisi više moja bol02. Franka - S tobom03. Petar Grašo - Ako te pitaju04. Jacques Houdek - Pravi sretnik 05. KEDZO - Vojnik Ljubavi06. Marko Tolja - Tisina07. Vanna - Najbolji ljudi08. Psihomodo Pop - Ako želiš biti moja09. Marko Kutlić – Usne tvoje10. Antonela Doko - O čemu pričamo11. Vjeko - Sretan kraj12. Đani Stipaničev feat. Renata Sabljak - Ako nam ljubav preživi noć13. Marin Jurić-Čivro - Vjetar14. Detour - Bez Tebe15. Domenica - Vidi se iz aviona16. Vatra ft. Massimo - Nama se nikud ne žuri

 

 Izdvojeno