Mastercard i Narodni doniraju 80 tisuća kuna za djecu od prodaje ulaznica za koncert Petra Graše

images/thumbnails/images/NAR/112390/Petar_Graso_Rovinjska_noc__1_-1.jpg
Petar Grašo
Autor: 

PR

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Prema podacima UNICEF-a, svako peto dijete u Hrvatskoj je živi ispod granice siromaštva, a najviše su pogođena kućanstva s troje i više predškolske djece te ona gdje roditelji nisu zaposleni ili je zaposlen samo jedan od njih.

Za više od 20.000 djece u Hrvatskoj jedini topli obrok koji pojedu tijekom dana je onaj koji njihovi roditelji donesu iz pučke kuhinje. Ovo potvrđuju i rezultati istraživanja o dječjem siromaštvu i strategiji nošenja sa siromaštvom hrvatskih kućanstava koje je proveo Ekonomski institut u Zagrebu, prema kojima svako peto dijete u Hrvatskoj živi ispod praga siromaštva, a stopa relativnog siromaštva djece u Hrvatskoj za oko sedam posto veća je od prosjeka EU-a. Gladno na spavanje ide 21,3 posto članova kućanstava, dok je 43,5 posto roditelja ponekad gladno radi zadovoljavanja potreba djece.

Upravo zato, Mastercard® u suradnji s Narodnim od prodaje ulaznica za koncert Petra Graše u Areni Zagreb donira 80.000 kuna Udruženju Djeca prva za osiguravanje pomoći obiteljima s predškolskom i školskom djecom u hrani, higijenskim proizvodima i školskim potrepštinama. Ova udruga već godinama radi s djecom, mladima i obiteljima, naročito onima koji žive u rizičnim uvjetima, s ciljem njihove što kvalitetnije zaštite.

Ova donacija predstavlja nastavak aktivnosti kompanije Mastercard u segmentu borbe protiv gladi školske djece u svijetu. Naime, Mastercard redovito u sklopu svoje kampanje Priceless Causes od svake transakcije odvaja 20 centi koje u suradnji s UN-ovim Svjetskim programom za hranu donira u svrhu osiguravanja školskih obroka za djecu u Ruandi. Do danas je djeci u Ruandi donirano 7,5 milijuna školskih obroka, od čega su 200.000 donirali hrvatski građani, a cilj je osigurati 100 milijuna obroka.

 

Top 16 najbolje domaće glazbe

01. Željko Bebek & Oliver Dragojević - Ako voliš ovu ženu02. Massimo - Neka ti plove brodovi03. Zsa Zsa - Kad budemo sami04. Boris Novković - Čista ljubav05. Saša Lozar -Tajno06. Četiri tenora - Sve je tvoje07. Neno Belan - Zvijezda moga sna08. Gibonni - Bella Figura, Bella Pitura09. Mia - Sunce, oblak, vjetar10. Vatra - Sekvoje11. Jurica Pađen & Aerodrom - Ja te jednostavno volim12. Tony Cetinski - Nemam sreće s tobom13. Damir Kedžo - Ljubavi moja14. Marko Kutlić - Srce se spasilo15. Ivana Kindl - Sve istine i laži16. Danijela Martinović - Telefon

 

 Izdvojeno     

 Ne propustite