Mastercard i Narodni doniraju 80 tisuća kuna za djecu od prodaje ulaznica za koncert Petra Graše

images/thumbnails/images/NAR/112390/Petar_Graso_Rovinjska_noc__1_-1.jpg
Petar Grašo
Autor: 

PR

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Prema podacima UNICEF-a, svako peto dijete u Hrvatskoj je živi ispod granice siromaštva, a najviše su pogođena kućanstva s troje i više predškolske djece te ona gdje roditelji nisu zaposleni ili je zaposlen samo jedan od njih.

Za više od 20.000 djece u Hrvatskoj jedini topli obrok koji pojedu tijekom dana je onaj koji njihovi roditelji donesu iz pučke kuhinje. Ovo potvrđuju i rezultati istraživanja o dječjem siromaštvu i strategiji nošenja sa siromaštvom hrvatskih kućanstava koje je proveo Ekonomski institut u Zagrebu, prema kojima svako peto dijete u Hrvatskoj živi ispod praga siromaštva, a stopa relativnog siromaštva djece u Hrvatskoj za oko sedam posto veća je od prosjeka EU-a. Gladno na spavanje ide 21,3 posto članova kućanstava, dok je 43,5 posto roditelja ponekad gladno radi zadovoljavanja potreba djece.

Upravo zato, Mastercard® u suradnji s Narodnim od prodaje ulaznica za koncert Petra Graše u Areni Zagreb donira 80.000 kuna Udruženju Djeca prva za osiguravanje pomoći obiteljima s predškolskom i školskom djecom u hrani, higijenskim proizvodima i školskim potrepštinama. Ova udruga već godinama radi s djecom, mladima i obiteljima, naročito onima koji žive u rizičnim uvjetima, s ciljem njihove što kvalitetnije zaštite.

Ova donacija predstavlja nastavak aktivnosti kompanije Mastercard u segmentu borbe protiv gladi školske djece u svijetu. Naime, Mastercard redovito u sklopu svoje kampanje Priceless Causes od svake transakcije odvaja 20 centi koje u suradnji s UN-ovim Svjetskim programom za hranu donira u svrhu osiguravanja školskih obroka za djecu u Ruandi. Do danas je djeci u Ruandi donirano 7,5 milijuna školskih obroka, od čega su 200.000 donirali hrvatski građani, a cilj je osigurati 100 milijuna obroka.

 

Top 16 najbolje domaće glazbe

01. Petar Grašo - Ako te pitaju02. Zsa Zsa i Vanna - Tragom tvojih tragova03. Franka - S tobom04. Domenica - Vidi se iz aviona05. Detour - Bez Tebe06. Antonela Doko - O čemu pričamo07. Marin Jurić-Čivro - Vjetar08. Parni Valjak - Vrijeme09. Vanna - Najbolji ljudi10. Nina Badric - Mijenja Se Vrijeme11. KEDZO - Vojnik Ljubavi12. Željko Bebek & Oliver Dragojević - Ako voliš ovu ženu13. Mia - Kiša14. Tony Cetinski - Nemam sreće s tobom15. Tedi Spalato - Najlipša na svitu16. Klapa Rišpet - Kad Iman Tebe

 

 Izdvojeno     

 Ne propustite