Narodni i Mastercard zajedno za obitelj i djecu

images/thumbnails/images/NAR/115534/narodni_darovao-1.jpg
s lijeva na desno: Doris Pinčić Rogoznica, Sonja Vukadinović, Katijan Knok, Helena Trajkovski, Sanja Orešković Vrbanec
Narodni
Autor: 

Narodni

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Udruženju Djeca prva Narodni i Mastercard® uručili su donaciju od 80 tisuća kuna od prodaje ulaznice za gotovo rasprodani veliki koncert Petra Graše u Areni Zagreb, kojim će Narodni proslaviti svoj 20. rođendan.

Podaci UNICEF-a govore da svako peto dijete u Hrvatskoj živi ispod granice siromaštva. Najviše su pogođena kućanstva s troje i više predškolske djece te ona gdje roditelji nisu zaposleni ili je zaposlen samo jedan od njih. Za više od 20.000 djece u Hrvatskoj jedini topli obrok koji pojedu tijekom dana je onaj koji njihovi roditelji donesu iz pučke kuhinje.

Mastercard® je stoga u suradnji s Narodnim izdvojio sredstva od prodaje ulaznica za koncert Petra Graše kako bi Udruženju Djeca prva osigurao pomoć obiteljima s predškolskom i školskom djecom u hrani, higijenskim proizvodima i školskim potrepštinama. Ova udruga već godinama radi s djecom, mladima i obiteljima, naročito onima koji žive u rizičnim uvjetima, s ciljem njihove što kvalitetnije zaštite.

Donacija su u povodu Međunarodnog dana dječjih prava koji se obilježava 20. studenog predstavnicima Udruženja Djeca prva uručili Helena Trajkovski iz kompanije Mastercarda, direktor Narodnog Katijan Knok te prepoznatljivi glas i lice Narodnog Doris Pinčić Rogoznica.

 

„S iskrenom zahvalnošću primamo donaciju kompanije Mastercard i Narodnog radija. Uistinu nam je drago što postoje tvrtke koje prepoznaju važnost zaštite prava i interesa djeteta jer je ulaganje u djecu, njihovu dobrobit i interese zaista ulaganje u bolju budućnost“, rekla je Sanja Orešković Vrbanec, izvršna direktorica Udruženja Djeca prva.

Narodni kao najslušaniji radio u Hrvatskoj i Petar Grašo kao jedan od najuspješnijih glazbenika i autora zajedno će proslaviti 20 godina karijere i emitiranja velikim koncertnim spektaklom u Areni Zagreb 25. studenog 2017. Još je malo karata ostalo u prodaji u sustavu Eventima.

'Teško mi je i opisati uzbuđenje koje osjećam oko koncerta u zagrebačkoj Areni. Ne samo uzbuđenje nego jasno i tremu. To će zasigurno biti koncert moje karijere i ostvarenje velikog sna. Radujem se da ćemo svi zajedno pjevati 25.11. u Areni Zagreb i što koncert ima i humanitarni karakter. Vidimo se u zagrebačkoj Areni, ljubav, radost i pomoć onima kojima je to najpotrebnije' – poručio je Petar Grašo.

Inače, ova donacija pokazatelj je aktivnosti kompanije Mastercard u segmentu borbe protiv gladi školske djece u svijetu. Naime, Mastercard redovito u sklopu svoje kampanje Priceless Causes od svake transakcije odvaja 20 centi koje u suradnji s UN-ovim Svjetskim programom za hranu donira u svrhu osiguravanja školskih obroka za djecu u Ruandi. Do danas je djeci u Ruandi donirano 7,5 milijuna školskih obroka, od čega su 200.000 donirali hrvatski građani, a cilj je osigurati 100 milijuna obroka.

„Stopa relativnog siromaštva djece u Hrvatskoj za oko sedam posto veća je od prosjeka EU-a. Gladno na spavanje ide 21,3 posto članova kućanstava, dok je 43,5 posto roditelja ponekad gladno radi zadovoljavanja potreba djece. Porazni su to rezultati istraživanja koje je proveo Ekonomski institut u Zagrebu“, rekla je Helena Trajkovski, direktorica marketinga u kompaniji Mastercard za Hrvatsku i Sloveniju.

„Drago mi je što, osim donacije koju Mastercard redovito dodjeljuje za školske obroke u Ruandi, ove godine zajedno s Narodnim radijem u sklopu naše kampanje Priceless Causes pomažemo i djeci u Hrvatskoj.“

 

Top 16 najbolje domaće glazbe

01. Nina Badric - Mijenja Se Vrijeme02. Petar Grašo - Ako te pitaju03. Mia - Kiša04. Parni Valjak - Vrijeme05. Zsa Zsa i Vanna - Tragom tvojih tragova06. Željko Bebek & Oliver Dragojević - Ako voliš ovu ženu07. Domenica - Vidi se iz aviona08. Klapa Rišpet - Kad Iman Tebe09. Franka - S tobom10. Boris Novković - Čista ljubav11. Tony Cetinski - Nemam sreće s tobom12. Luka Nižetić - Voli me kao kiša13. Danijela Martinović - Telefon14. Colonia - Maskenbal15. Marko Kutlić - Srce se spasilo16. Pravila Igre - Muška suza

 

 Izdvojeno     

 Ne propustite