Ronilački spektakl u Orebiću

images/thumbnails/images/NAR/107105/plavo_orebic2-1.jpg
Pogled u plavo u Orebiću
Narodni
Autor: 

Narodni

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Pogled u plavo u Orebiću okupio mnoštvo ljubitelja ronjenja, od onih najmlađih u pratnji roditelja, do onih najstarijih koji su se prvi put okušali u ronjenju. U organizaciji Promocije ronjenja i PŠU „Peliška jedra“, ronilačke sekcije Pogled u plavo gostovao je u Orebiću 8. i 9. srpnja 2017.

Tijekom uzbudljivog vikenda preko 300 djece zaronilo je besplatno u bazen projekta Pogled u plavo i na zabavan način pod vodom promatrala podvodnu izložbu fotografija ljepota hrvatskog podmorja za koju je zaslužan poznati hrvatski podvodni fotograf Marjan Radović.

"Ronilačka sekcija Peliških jedara djeluje kao samostalna sekcija dvije godine tijekom kojih smo imali tečaj ronjenja kojim smo obučili svoje ronioce koji sudjeluju u ekološkim akcijama od Zadra do Dubrovnika. Do sada smo odradili preko 30 zarona u ekološkim akcijama diljem Hrvatske te vjerujemo da putem ovakve manifestacije kao što je je projekt Pogled u plavo možemo prikupiti nove članove naše sekcije. Nadamo se da ćemo se vidjeti i sljedeće godine u Orebiću", rekao je dr. Denis Kaštelan, predstavnik ronilačke sekcije Peliških jedara.

images/thumbnails/images/NAR/107105/plavo_orebic1.jpg

Pogled u plavo u Orebiću

Uz organizirani prigodni program u večernjim satima brojni Orebićani i turisti imali su jedinstvenu priliku isprobati noćno ronjenje te roniti uz muziku i rasvjetu čemu su se najviše radovala djeca. Svi posjetitelji manifestacije imali su mogućnost besplatno zaroniti u 10-metarski bazen, upoznati se s ronilačkom opremom, tehnikama i vještinama ronjenja, a sve uz stručni nadzor instruktora ronjenja ronilačke sekcije Peliška jedra i instruktora ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su članovi Specijalističke ronilačke postrojbe pri uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

"Ovo je fantastična ideja, prvi put smo u Orebiću i moja djeca su danas ovdje prvi put ronila. Bilo im je jako zanimljivo i zabavno, do sada nisu imali priliku zaroniti s ronilačkom opremom. Hvala roniocima", rekao je Karlo, otac šestogodišnje Mirte i osmogodišnjeg Maria. Cilj ove ronilačke manifestacije je promocija ljepota hrvatskog podvodnog svijeta, Hrvatske kao ronilačke destinacije, lokalnih ronilačkih klubova, podići svijest o ekologiji i kroz probne urone približiti ronjenje ljudima.

images/thumbnails/images/NAR/107105/plavo_orebic.jpg

Pogled u plavo u Orebiću

Za ugodno ronjenje uz glazbenu podršku pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se zadovoljstvo pridružili projektu Pogled u plavo. Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske i u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom.

 

Top 16 najbolje domaće glazbe

01. Marko Kutlić – Usne tvoje02. Marko Tolja - Tisina03. Petar Grašo - Ako te pitaju04. Jacques Houdek - Pravi sretnik 05. Đani Stipaničev feat. Renata Sabljak - Ako nam ljubav preživi noć06. Psihomodo Pop - Ako želiš biti moja07. Vatra ft. Massimo - Nama se nikud ne žuri08. ZSA ZSA - Pruži mi ruku09. Gibonni - Nisi više moja bol10. Stjepan Lach - Nije važno11. Franka - S tobom12. KEDZO - Vojnik Ljubavi13. Pravila Igre - Kako nam stvari stoje 14. Vanna - Najbolji ljudi15. Antonela Doko - O čemu pričamo16. Detour - Bez Tebe

 

 Izdvojeno