Zagrebačka djeca ronila i čistila podmorje u Savudriji

images/thumbnails/images/NAR/105239/3-1.jpg
Pogled u plavo
Marina Vraneković
Autor: 

Marina Vraneković

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Više od 30 zagrebačkih mališana sudjelovalo je u čišćenju podmorja i plaže na lokaciji dječjeg kampa Veli Jože u Savudriji. Drugu po redu dječju ronilačku eko – patrolu organizirali su Zagrebački holding d.o.o., podružnica Vladimir Nazor i ronilački klub HRVI Nemo Adriatic, tijekom vikenda, 10. i 11. lipnja 2017. godine.

Djeca u dobi od 7 do 17 godina starosti iskoristila su priliku da pod punom ronilačkom opremom upoznaju čari ronjenja i ljepote hrvatskog podmorja.

„Ponosni smo da smo izvadili jako malo smeća što dokazuje kako su djeca osviještena i ne zagađuju more. Puno velikih se treba ugledati na nas djecu, mi čuvamo i pazimo gdje bacamo smeće“, rekla je 16-godišnja Ivana.

Za sigurnost djece uz instruktore i voditelje ronjenja ronilačkog kluba HRVI Nemo Adriatic, inače i članova Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, pobrinuli su se i gosti ronioci iz raznih ronilačkih klubova kako iz Hrvatske i regije.

„Vidjeli smo raka koji je išao po dnu. Ronioci su mi rekli kako rakova ima puno kod nas i da ih moramo čuvati. Ronjenje mi je super, a iznenadilo me da se to smeće tako baca svuda“, rekao je 11- godišnji Ivan koji je prvi put sudjelovao u dječjoj eko-patroli.

Kroz edukativni dio programa Sigurnost na moru koji je do sada prošlo preko 7 000 djece u odmaralištima Vladimira Nazora, djeca su osim načina i važnosti čišćenja mora, upoznala i potrebnu ronilačku opremu, kao i opremu za sigurnu plovidbu (prsluci, kacige, zaštitna odijela).

Cjelokupan program sigurnosti na moru i pod morem provodit će se tijekom cijelog ljeta u Nazorovim odmaralištima Veli Jože u Savudriji u sklopu ljetnog Avantura kampa. 

 

Top 16 najbolje domaće glazbe

01. Marko Kutlić – Usne tvoje02. Marko Tolja - Tisina03. Petar Grašo - Ako te pitaju04. Jacques Houdek - Pravi sretnik 05. Đani Stipaničev feat. Renata Sabljak - Ako nam ljubav preživi noć06. Psihomodo Pop - Ako želiš biti moja07. Vatra ft. Massimo - Nama se nikud ne žuri08. ZSA ZSA - Pruži mi ruku09. Gibonni - Nisi više moja bol10. Stjepan Lach - Nije važno11. Franka - S tobom12. KEDZO - Vojnik Ljubavi13. Pravila Igre - Kako nam stvari stoje 14. Vanna - Najbolji ljudi15. Antonela Doko - O čemu pričamo16. Detour - Bez Tebe

 

 Izdvojeno