Zagrebačka djeca ronila i čistila podmorje u Savudriji

images/thumbnails/images/NAR/105239/3-1.jpg
Pogled u plavo
Marina Vraneković
Autor: 

Marina Vraneković

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Više od 30 zagrebačkih mališana sudjelovalo je u čišćenju podmorja i plaže na lokaciji dječjeg kampa Veli Jože u Savudriji. Drugu po redu dječju ronilačku eko – patrolu organizirali su Zagrebački holding d.o.o., podružnica Vladimir Nazor i ronilački klub HRVI Nemo Adriatic, tijekom vikenda, 10. i 11. lipnja 2017. godine.

Djeca u dobi od 7 do 17 godina starosti iskoristila su priliku da pod punom ronilačkom opremom upoznaju čari ronjenja i ljepote hrvatskog podmorja.

„Ponosni smo da smo izvadili jako malo smeća što dokazuje kako su djeca osviještena i ne zagađuju more. Puno velikih se treba ugledati na nas djecu, mi čuvamo i pazimo gdje bacamo smeće“, rekla je 16-godišnja Ivana.

Za sigurnost djece uz instruktore i voditelje ronjenja ronilačkog kluba HRVI Nemo Adriatic, inače i članova Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, pobrinuli su se i gosti ronioci iz raznih ronilačkih klubova kako iz Hrvatske i regije.

„Vidjeli smo raka koji je išao po dnu. Ronioci su mi rekli kako rakova ima puno kod nas i da ih moramo čuvati. Ronjenje mi je super, a iznenadilo me da se to smeće tako baca svuda“, rekao je 11- godišnji Ivan koji je prvi put sudjelovao u dječjoj eko-patroli.

Kroz edukativni dio programa Sigurnost na moru koji je do sada prošlo preko 7 000 djece u odmaralištima Vladimira Nazora, djeca su osim načina i važnosti čišćenja mora, upoznala i potrebnu ronilačku opremu, kao i opremu za sigurnu plovidbu (prsluci, kacige, zaštitna odijela).

Cjelokupan program sigurnosti na moru i pod morem provodit će se tijekom cijelog ljeta u Nazorovim odmaralištima Veli Jože u Savudriji u sklopu ljetnog Avantura kampa. 

 

Top 16 najbolje domaće glazbe

01. Nina Badric - Mijenja Se Vrijeme02. Petar Grašo - Ako te pitaju03. Mia - Kiša04. Parni Valjak - Vrijeme05. Zsa Zsa i Vanna - Tragom tvojih tragova06. Željko Bebek & Oliver Dragojević - Ako voliš ovu ženu07. Domenica - Vidi se iz aviona08. Klapa Rišpet - Kad Iman Tebe09. Franka - S tobom10. Boris Novković - Čista ljubav11. Tony Cetinski - Nemam sreće s tobom12. Luka Nižetić - Voli me kao kiša13. Danijela Martinović - Telefon14. Colonia - Maskenbal15. Marko Kutlić - Srce se spasilo16. Pravila Igre - Muška suza

 

 Izdvojeno     

 Ne propustite