Mastercard i Narodni doniraju 80 tisuća kuna djeci od Grašinog koncerta

images/thumbnails/images/NAR/114669/Graso.jpg
Foto: Narodni
Narodni
Autor: 

Narodni

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Petar Grašo pozvao je sve na veliki koncert u Areni Zagreb 25. studenog kojim će Narodni proslaviti svoj dvadeseti rođendan. Dio prihoda od prodanih ulaznica Mastercard® i Narodni donirat će Udruženju Djeca prva.

 

80 000 kuna će se utrošiti za osiguravanje pomoći obiteljima s predškolskom i školskom djecom u hrani, higijenskim proizvodima i školskim potrepštinama. Ova udruga već godinama radi s djecom, mladima i obiteljima, naročito onima koji žive u rizičnim uvjetima, s ciljem njihove što kvalitetnije zaštite.

 

 

 

Prema podacima UNICEF-a, svako peto dijete u Hrvatskoj je živi ispod granice siromaštva, a najviše su pogođena kućanstva s troje i više predškolske djece te ona gdje roditelji nisu zaposleni ili je zaposlen samo jedan od njih.

 

Za više od 20.000 djece u Hrvatskoj jedini topli obrok koji pojedu tijekom dana je onaj koji njihovi roditelji donesu iz pučke kuhinje. Ovo potvrđuju i rezultati istraživanja o dječjem siromaštvu i strategiji nošenja sa siromaštvom hrvatskih kućanstava koje je proveo Ekonomski institut u Zagrebu, prema kojima svako peto dijete u Hrvatskoj živi ispod praga siromaštva, a stopa relativnog siromaštva djece u Hrvatskoj za oko sedam posto veća je od prosjeka EU-a. Gladno na spavanje ide 21,3 posto članova kućanstava, dok je 43,5 posto roditelja ponekad gladno radi zadovoljavanja potreba djece.

 

Ova donacija predstavlja nastavak aktivnosti kompanije Mastercard u segmentu borbe protiv gladi školske djece u svijetu. Naime, Mastercard redovito u sklopu svoje kampanje Priceless Causes od svake transakcije odvaja 20 centi koje u suradnji s UN-ovim Svjetskim programom za hranu donira u svrhu osiguravanja školskih obroka za djecu u Ruandi. Do danas je djeci u Ruandi donirano 7,5 milijuna školskih obroka, od čega su 200.000 donirali hrvatski građani, a cilj je osigurati 100 milijuna obroka.

 

Top 16 najbolje domaće glazbe

01. Franka - S tobom02. Petar Grašo - Ako te pitaju03. Gibonni - Nisi više moja bol04. KEDZO - Vojnik Ljubavi05. Vanna - Najbolji ljudi06. Antonela Doko - O čemu pričamo07. Jacques Houdek - Pravi sretnik 08. Marin Jurić-Čivro - Vjetar09. Psihomodo Pop - Ako želiš biti moja10. Detour - Bez Tebe11. Domenica - Vidi se iz aviona12. Marko Tolja - Tisina13. Vjeko - Sretan kraj14. Tedi Spalato - Najlipša na svitu15. Parni Valjak - Vrijeme16. Nina Badric - Mijenja Se Vrijeme

 

 Izdvojeno