22. 02. 2017.

Počele prijave za 24. Porin

images/thumbnails/images/NAR/59685/PXL_060315_10153464-1.jpg
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Narodni Radio
Autor: 

Narodni Radio

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Otvaranjem procedure prijava za nominacije i službeno je započelo 24. izdanje Glazbene nagrade Porin. Prijava izdanja za ukupno 34 kategorije nadolazećeg Porina trajat će do 16. prosinca 2016., a odnosi se na radove objavljene u prvih 11 mjeseci 2016. Izdanja objavljena tijekom prosinca moći će se prijaviti sve do 6. siječnja 2017. godine.

Među promjenama koje je ove godine uveo Upravni odbor Porina najvažnija je ona kojom se pop i zabavna kategorija glazbe objedinjuju u jednu kako bi se dobila jaka kategorija „Pop zabavne glazbe“, dok dio pop glazbe sa zamjetnim rock elementima sada dobiva zasebnu ''Pop rock'' kategoriju. Također, odgovarajući na zahtjeve dijela umjetnika i njihovih izdavača, UO Porina je donio odluku kojom se u svim kategorijama osim ''Albuma godine'' mogu prijaviti albumi koji imaju 51% materijala iz posljednje 2 godine, izborne i prethodne, s tim da sve snimke moraju biti prvi put objavljene na albumu, a prethodno mogu biti objavljene samo kao singlovi ili kao dio kompilacije raznih izvođača.

Odlukom Upravnog odbora Porina, uz diskografske kuće, snimke i izdanja i dalje mogu prijavljivati autori, izvođači, novinari i glazbene institucije čime se u proces uključuju svi dionici hrvatske glazbe,. Prateći globalne trendove, za Porin se mogu prijavljivati i izdanja koja su objavljena digitalno, pod uvjetom da je snimka u legalnoj distribuciji te da zadovoljava minimalne profesionalne produkcijske standarde.

Organizacijom dviju tribina „Porin #samoreforme“ u lipnju i studenom ove godine, direkcija Porina u javnu raspravu oko glazbene nagrade uključila je zainteresirane glazbene i medijske djelatnike. Neki od konstruktivnih prijedloga ponuđenih na tribini našli su svoje mjesto u ovogodišnjem Pravilniku nagrade. „Porin je živi organizam, otvoren za sve prijedloge i inicijative, no njegova temeljna zadaća i dalje je odati priznanje i poticaj izvrsnosti domaćem glazbenom stvaralaštvu“, ističe Neven Frangeš, predsjednik Upravnog odbora Porina.

Top 16 najbolje domaće glazbe

01. Toni Cetinski - Laku noć02. Damir Kedzo & Zsa Zsa - Sve u meni se budi03. Saša Lozar - Tebi04. Severina - Kao05. Hari Rončević - Uzalud je sve06. Jacques Houdek - Kad nekoga voliš07. Pravila Igre - Zagrli me08. Kameny feat. Iva Ćurić - Boje09. O.S.D.S. - Sad i zauvijek10. Massimo - 1000 ljudi11. Goran Karan - Dobro ti jutro ljubavi12. Daria Hodnik - Kad jednom se spoje13. Sandi - Oči u oči14. Petar Grašo - Ne znan za se 15. Lovre Lučin - Samo da znaš16. Jelena Rozga - Pismo glava

 Izdvojeno     

 Ne propustite