23. 02. 2017.

Tko je tvoj favorit? (3.dio)

images/thumbnails/images/NAR/62618/dndg2-1.jpg
Narodni Radio, - Dan najbolje domaće glazbe (3.dio)
Narodni Radio
Autor: 

Narodni Radio

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Narodni radio proglasio je zadnju srijedu u siječnju kao 'Dan Najbolje Domaće Glazbe'. Svake godine slušatelji biraju Top 10 pjesama godine, a na kraju i najbolju od najboljih.

Trideset pjesama iz 2016. koje su su užem izboru za pjesmu godine Narodnog, možeš ocijeniti na Facebook stranici Narodnog radija ili upravo ovdje.

Glasovanje traje do 17.siječnja, a deset najbolje ocijenjenih pjesama bit će uživo izvedene na Narodnom u live show programu 25. siječnja.

Nastavljamo podsjećati na pjesme koje su u konkurenciji:

11. Damir Kedžo – Ronim na dah

Na Splitskom festivalu 2016. Damir Kedžo osvojio je drugu nagradu žirija za pjesmu “Ronim na dah” koja je nastavak suradnje s Darkom Bakićem, autorom glazbe i stihova, te Nikšom Bratošem koji je zaslužan za produkciju i aranžman. Na  otoku Levanu u Istri snimljen je spot, priča o  paru  koji kao da je  odvojen od cijelog svijeta i  živi neku svoju stvarnost.

12. Doris Dragović i Jacques Houdek – Ima nešto u tome

Kombinacija: glazbena diva Doris Dragović i jedan od najljepših muških vokala Jacques Houdek pokazala se kao pun pogodak. Pjesma Vjekoslave i Tončija Huljića, jedan je od songova iz  mjuzikla ‘Pacijenti’ i sve je osvojila na prvo slušanje . Doris i Jacques su spot za duet “Ima nešto u tome” snimili u šibenskom Hrvatskom narodnom kazalištu .

 

13. Mia - Život nije siv

Mia je mlada pjevačica iz Osijeka koja sklada, svira gitaru, tamburu i ukulele, a odrasla je na country glazbi. Obožava Harryja Pottera, društvene mreže i vjeruje da je svijet lijepo mjesto za onog tko ima lijepu dušu...Upravo takva je i pjesma koja nas je osvojila  zaraznim  optimizmom. Mia je 2016. završila koncertom u dvorani Lisinski, a u ovoj godini je čeka prvi album....

14. Severina, Goran Karan, Danijela i Giuliano – Manta me ljubav

Obitelji Ane i Duje ne odobravaju njihovu vezu, očevi su im u svađi još od Drugog svjetskog rata. No unatoč nevoljama priča ima sretan kraj ... e to je mjuzikl „Naša bila štorija“ koju su napisali Neno Ninčević i Goran Karan. Prije kazališnih dasaka, kombinacija  Severina, Goran Karan, Danijela Martinović i Giuliano stali su pred kamere i snimili spot za 'Manta me jubav'..

 

15. Pravila igre – Zagrli me

Nepune dvije godine bile su potrebne dečkima iz Pravila Igre da od debitanata stignu na sam vrh glazbene scene. Marko, Goran, Denis i Marko, primjer su kako se ljubav prema glazbi, talentiranost, kao i ulaganje u pravi put višestruko vrati.Ono što je najzanimljivije – pjesma  'Zagrli me'  je zapravo prva koju su dečki snimili i koju su čuvali čekajući pravi trenutak.

 

Osim što ćeš nam otkriti tko su tvoji favoriti iz 2016-te, glasovanjem dobivaš mogućnost sudjelovanja u nagradnoj igri i osvojiti tri nagradna vikend putovanja po izboru – Select Box. ( Ovdje pogledaj što se nudi.) Desetero sretnika imat će priliku osvojiti i dvije ulaznice za live show 25. siječnja na Dan Najbolje Domaće Glazbe.

 

Top 16 najbolje domaće glazbe

01. Toni Cetinski - Laku noć02. Damir Kedzo & Zsa Zsa - Sve u meni se budi03. Saša Lozar - Tebi04. Severina - Kao05. Hari Rončević - Uzalud je sve06. Jacques Houdek - Kad nekoga voliš07. Pravila Igre - Zagrli me08. Kameny feat. Iva Ćurić - Boje09. O.S.D.S. - Sad i zauvijek10. Massimo - 1000 ljudi11. Goran Karan - Dobro ti jutro ljubavi12. Daria Hodnik - Kad jednom se spoje13. Sandi - Oči u oči14. Petar Grašo - Ne znan za se 15. Lovre Lučin - Samo da znaš16. Jelena Rozga - Pismo glava

 Izdvojeno     

 Ne propustite