Tko je tvoj favorit? (6.dio)

images/thumbnails/images/NAR/62836/dndg6.jpg
Narodni Radio, - Dan NDG
Narodni
Autor: 

Narodni

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Narodni radio proglasio je zadnju srijedu u siječnju kao "Dan Najbolje Domaće Glazbe". Svake godine slušatelji biraju Top 10 pjesama godine, a na kraju i najbolju od najboljih.

 

Trideset pjesama iz 2016. koje su su užem izboru za najbolju pjesmu Narodnog, možeš ocijeniti na Facebook stranici Narodnog radija ili upravo ovdje. Svakog dana predstavit ćemo po pet pjesama koje se nalaze u užem izboru i kojima možeš dati svoj glas.

26. Jelena Rozga – Pismo glava

"Pismo Glava" pjesma je s trećeg studijskog albuma Jelene Rozge „Moderna žena“ koji je u prodaji od 16. prosinca 2016. "Pismo Glava" je pjesma koja je moju dušu dotakla. Kada sam pročitala tekst pjesme za koju melodija nije bila gotova, zaplakala sam i znala... imam pjesmu za sebe, za sve žene, rekla je Jelena.  

 

27. Hari Rončević – Danas prid tobnm kleknit ću

S pjesmom „Danas prid tobon kleknit ću“ Hari Rončević predstavio se na 56. izdanju Splitskog festivala 2016. godine. Pjesma napisana od autora koji je već trideset godina u braku, tako da se može shvatiti kao svojevrsna obnova zavjeta danih prije istih trideset godina, ali i kao poticaj mladima, da nije svaki brak mrak, kako ga se u posljednje vrijeme želi prikazati, rekao je Hari.

 

28. Neno Belan – Sanjaj!

Pjesma “Sanjaj!” jedna je od 11 autorskih Neninih pjesama nastalih za potrebe mjuzikla “Čarobnjak iz Oza”, čija je premijera bila 18. lipnja 2016. u Šibeniku na Međunarodnom dječjem festivalu. Pjesma je za širu publiku premijerno bila izvedena na Festivalu dalmatinske šansone u Šibeniku dva mjeseca kasnije.  „Sanjaj“ je priča o situaciji rastanka, rastanka prijatelja, ali istovremeno i o neraskidivosti pravog prijateljstva.

 

29. Nina Badrić – Dani i godine

Pjesma „Dani i godine“ premijeru je imala na koncertu 08.08.2016. u Areni Pula, za 20 godina Ninine glazbene karijere. Predrag Martinjak koji je s Ninom radio na pjesmi rekao je: Pjesma "Dani i godine” nastala je u jednom dahu, a Nina je gospodarica emocija. Ustvari, ne pjeva ona već njezina duša. Reakcije naših suradnika su odlične. Pamtljiva je, zarazna i nosi iskrenu emociju, koju svi prepoznaju i respektiraju. Uživajte!

 

30. Petar Grašo feat. Hana Huljić – Srce za vodiča

Pjesmu “Srce za vodiča” u kojoj gostuje Hana Huljić, bila je najavni singl mjuzikla „Pacijenti“. Kada sam prvi put čuo pjesmu „Srce za vodiča“  jednostavno sam znao da je to sljedeća pjesma koju trebam otpjevati. Ono što je najvažnije i čemu se nadam, jest da će se publika i uz ovu pjesmu radovati, starjeti i provoditi neke emotivne trenutke, rekao je Petar Grašo.

 

  

Glasovanje traje do 17.siječnja, a deset najbolje ocijenjenih pjesama bit će uživo izvedene na Narodnom u live show programu 25. siječnja.

 

Osim što ćeš nam otkriti tko su tvoji favoriti iz 2016-te, glasovanjem dobivaš mogućnost sudjelovanja u nagradnoj igri i osvojiti tri nagradna vikend putovanja po izboru – Select Box.

 

Desetoro sretnika imat će priliku osvojiti i dvije ulaznice za live show 25. siječnja na Dan Najbolje Domaće Glazbe.

 

 

 

 

 

 

 

 

Top 16 najbolje domaće glazbe

01. Željko Bebek & Oliver Dragojević - Ako voliš ovu ženu02. Massimo - Neka ti plove brodovi03. Zsa Zsa - Kad budemo sami04. Boris Novković - Čista ljubav05. Saša Lozar -Tajno06. Četiri tenora - Sve je tvoje07. Neno Belan - Zvijezda moga sna08. Gibonni - Bella Figura, Bella Pitura09. Mia - Sunce, oblak, vjetar10. Vatra - Sekvoje11. Jurica Pađen & Aerodrom - Ja te jednostavno volim12. Tony Cetinski - Nemam sreće s tobom13. Damir Kedžo - Ljubavi moja14. Marko Kutlić - Srce se spasilo15. Ivana Kindl - Sve istine i laži16. Danijela Martinović - Telefon

 

 Izdvojeno     

 Ne propustite