Dalmatinski Bublé na Narodnom

images/thumbnails/images/NAR/68591/Lovre_Lucin.jpg
Youtube Screenshot, - Lovre Lučin
Sanja Mataja Raos
Autor: 

Sanja Mataja Raos

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Do jučer nam ime Lovre Lučin nije značilo puno, ali otkad na Narodnom slušamo pjesmu 'Samo da znaš', svi ga žele bolje upoznati. Zato ga je Tatjana Jurić pozvala u goste...

Lovre_i_Tajci.jpg

Narodni Radio, - Lovre Lučin i Tatjana Jurić na Narodnom

Ova tvoja pjesma svima nam se na brzinu uvukla pod kožu....

Pa ovo je pjesma u kojoj se svatko može naći, svi su imali tu neku fazu u životu, to pronalaženje sebe - radnja iznova.

 Prije nekog vremena proglasili su te dalmatinskim Bubleom. Nije to mala stvar...

Pa definitivno nije. Bublé je strašan pjevač, a to se dogodilo zbog moje obrade njegove pjesme 'Feeling good'. To mi laska jer je veliki izvođač, ali evo, ja sam krenuo u drugom smijeru.

Da ti nisi krenuo u glazbene vode, što bi bio...

Iskreno, ne znam. Puno se još uvijek tražim. Znam samo da sigurno 'ne bi igra u Hajduka', šlampav sam za sport. Držat ću se ja, zasad, glazbe.

 Cijela tvoja obitelj bavi se glazbom...

Da matter je punih 25 godina pjevala u klapama, a otac je strastveni slušatelj glazbe (hehe). On me odgojio na rocku i bluesu, mater, s druge strane, na funku i jazzu, tako da sam uvijek imao taj kontrast doma. Sstra je isto umjetnica, ona je u cirkuskim vještinama.

Tko ti je najžešći kritičar....

Mater definitivno! Ona me uvijek držala na zemlji. Rekla bi mi: 'Bio si odličan, ali....' Mene to motivira jer znam da to radi u najboljoj namjeri, da budem bolji.

Možda i zato sad imaš ovako dobru pjesmu. Koliko znam nije nastala baš 'na prvu'....

Ova finalna verzija je nastala, zapravo, u zadnji tren. Tomislav Mrduljaš mi se jedan dan javio, rekao da ima neku pjesmu koju smo i preslušali, a onda i snimili. Poslije smo napravili pauzu od jedno mjesec dana i kad smo ju ponovo preslušali, shvatili smo da joj nešto fali, da ju moramo nanovo snimiti. To je bilo dva dana prije isteka roka prijave na Zagrebački festival. Snimili smo i ispala je ova verzija koja se, eto, svima svidjela.

Što kažeš na mlade snage naše estrade - evo pojavili ste se ti, Mia Dimšić, Zsa Zsa, Kedžo, Luminize, Pravila igre...

Sviđa mi se što su svi nekako posebni, svi imaju nešto za reći, dajdu svi neki dio svoga života i energije kroz tu glazbu. Odlična je ponuda!

Zanima nas što tebe 'pali' kad slušaš neku pjesmu - tekst ili neke 'popratne pojave'....

Naravno da mi je bitan tekst, ali prije svega ta sama emocija. radi se samo o tome hoće li mi pjesma naježiti obraze. To je presudno!

I dalje ostaješ kod ljubavne tematike....

Pa Tomo Mrduljaš i ja još tražimo gdje najbolje dišemo. Sljedeća pjesma bi trebala izaći kroz dva mjeseca i zasad mogu reći samo da će bili u malo drugačijem điru. Nadam se da će i ona naći svoju publiku....

Želimo Lovri uspješnu karijeru, a i dalje možemo uživati uz 'Samo da znaš'... 

 

 

 Izdvojeno