Dan radija uz koncert Tonija

images/thumbnails/images/NAR/65366/DSC_0332.jpg
Narodni Radio, - Toni, Svjetski dan radija
Sanja Mataja Raos
Autor: 

Sanja Mataja Raos

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Svjetski dan radija proslavili smo onako kako treba - koncertom Tonija Cetinskog na Narodnom radiju!

Kad čujem sebe na radiju, promijenim stanicu. Inače, radio il' ne radio, ja volim slušati radio - uvijek. To je najveća sila, svugdje ga slušaš, a televiziju onda kad si doma, kad imaš vremena.

 DSC_0307.jpg

Narodni Radio, - Toni i Tatjana u sklekovima

Toni je u jednosatnom live nastupu izveo svoje, nove i stare, hitove: Krik, Kad bi dao Bog, Čovjek od leda, Zbog nje, Kriv, Zar malo to je, Mjesečar, Zbogom odlazim, Umirem sto puta dnevno i Blago onom tko te ima. Naročito nas je oduševio novim - osvježenim zvukom.

Ovo je novi-stari zvuk. Još od albuma Budi uz mene, zapravo želimo zvučati jednako na albumu i uživo. Evo, predstoji mi velika turneja. Ići ćemo u manje sredine, između ostalih u Čakovec, Đurđevac, Sisak, Karlovac, Biograd na moru, Vinkovce, Viroviticu, Požega, Gospić, Vukovar itd. Bit će tu i većih sredina naravno – Rijeka, Pula, Split… Ima još nekih iznenađenja, ali bit će jako dobro.

U kratkim pauzama između pjesama, Toni je našoj Tatjani odgovarao na pitanja iz Leksikona Narodnog radija, pa je tako otkrio da je kad je bio mali želio biti skijaš, da je supermoć koju bi volio imati – supermoć Narodnog radija, da uvijek između zime i ljeta bira ljeto, da se radije s prijateljima provodi kod sebe doma, a kad bi morao birati između najpametnije i najsmješnije osobe, bio bi najsmješnija.

DSC_0335.jpg

Narodni Radio, - Toni, Svjetski dan radija

Kad bi svojoj supruzi trebao otpjevati najljepšu ljubavnu pjesmu, koja bi to bila?

Ja bih malo prekrojio jednu pjesmu....Znate ono kad je muž svojoj ženi, koja je upravo izašla iz ludnice, poželio na radiju pjesmu 'Ostala si uvijek ista'....(ahahahahaaa) E, ja bi svojoj ženi otpjevao 'Ostani mi uvijek ista'. Ona je zadužena da se ujutro na vrijeme probudim, razgibam itd…

Gdje si za Valentinovo?

Nakon dugog niza godina, odlučio sam pauzirati s nastupima na Valentinovo i posvetiti se svojem Valentinovu.

Kako reagiraš na pohvale? 

Lijepo je čuti kad netko misli lijepo o tebi, ali nema veze tko je najbolji pjevač, tko najbolje pjeva, tko najbolje izgleda, ali bitno je ostati čovjek, ostati na zemlji s dvije noge, a kad nastupaš možeš biti negdje između neba i zemlje – to se tolerira, dok nastupaš.

A kritika?

Nisam đon obraz, pazim na to da ne iznevjerim svoju publiku, pogotovo nakon 25 godina, ali ne možeš se svidjeti svakome, ne postoji osoba koja se sviđa svakome.

 

 Izdvojeno