Gibo: ‘Da nisam pjevač, bio bih....‘

images/thumbnails/images/NAR/71501/gibo_novi.jpg
Facebook Gibonni, - Gibonni Zvijezda dana
Sanja Mataja Raos
Autor: 

Sanja Mataja Raos

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Gibonni je bio naša posljednja Zvijezda dana u utorak i posljednja 4 bona DM-a od 500 kuna donio: Borisu Bunčiću iz Zagreba, Zrinki Vojak iz Šibenika, Magdaleni Obad iz Marije Bistrice i Nataliji Janeš iz Zagreba. 

Kada naša Zvijezda dana najbolje stvara, provjerila je Tatjana Jurić:

Stihove pišem noću, dok moji doma spavaju. Mislim, 'ko je god normalan, ja mislim da ne može pisati po danu? Kako ćeš po danu pisat - to ideš po nekim šalterima, jel' tako. Tu nema nikakve poezije.

Tvoje pjesme danas znaju svi, a nekad si bio samo 'onaj čupavi iz osmog putnika'. Jel' dobar osjećaj danas sjetiti se tih davnih vremena?

Pa je, lipo je. Ono kad nemaš nikakvih limita, ne znaš do kad će trajati, svaki dan ti je život ispočetka. Tako da, to su neke faze u životu koje jesu najljepše.

Da ti u životu nije upalilo to da 'tvoje pjesme danas znaju svi', što bi bila B varijanta?

Nisam imao varijantu B, ali u interesu istrage (hahaha) ajmo govorit istinu - dakle,  s obzirom koji sam ja zanat završio, danas bi zida tamo neke zidiće oko nečijih vikendica - ja sam majstor u kamenu. To ti je super jer svi moji koji su sa mnom išli u školu, ne vjerujem da itko ima gastritis, čir na želicu ili takvo nešto...To je jedno, kako bi reka, praiskonsko zanimanje - čovik sam s kamenom. Nema te tko naljutiti, tako da je to stvarno super.

Mi smo ipak sretni što nisi završio s kamenom, nego si tu s nama i tvojim pjesmama. Zato jedva čekamo čuti tebe i Olivera 17. lipnja u Opatiji na ljetnoj pozornici...

E vidiš, Olivera nisi pitala što bi bio da nije pjevač, a ja moram biti izdajica pa ću ti reći da je on jedno kratko vrime bio nastavnik u školi (hahahaha). Zamisli sad dođeš u školu i predaje ti Oliver?! (ahahaha)

Nezamislivo!

Pa to i je istina, ni sam ne mogu zamisliti neki drugi život - kako bi bilo da nije ovako...Meni je to jedno od najljepših stanja u kojima mogu biti - da sviram svoju muziku pred ljudima koji je vole i razumiju. Meni je to melem za sve rane.

 

Gibonnija u kombinaciji s Oliverom možeš slušati live u Opatiji 17. lipnja. Ulaznice su po 150 kuna.

 

 Izdvojeno