20. 01. 2017.

Ne želiš da te zovu? Upiši se u registar

images/thumbnails/images/NAR/62786/send-231623__340.jpg
Pixabay, - NE ZOVI
Sanja Mataja Raos
Autor: 

Sanja Mataja Raos

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Nagradne igre, ankete i prodaja proizvoda putem telefona….“Ja na krovu, u ruci mi čekić, a ona meni: „pozivamo vas na besplatnu večeru, samo trebate kupiti deku…“- da sam znao, nikad joj se ne bih javio, kaže Robert iz Vukovara. I nije jedini – mnogi su se našli u sličnoj/neugodnoj situaciji.

Novim Pravilnikom koji je donijelo Ministarstvo gospodarstva u suradnji s HAKOM-om još bi se bolje trebala urediti prava potrošača u telekomunikacijama. Građani koji ne žele primati pozive prodajnih agenata moći će se upisati u registar "Ne zovi".

Registar "Ne zovi" trebao bi proraditi potkraj siječnja. Svi koji ne žele primati promidžbene pozive i žele se upisati u registar, trebaju otići na prodajno mjesto svojeg operatora i ostaviti osobne podatke ili poslati pisani zahtjev.

whatsapp-231626__340.jpg

Pixabay, - registar "Ne zovi"

Novi pravilnik donosi i druge pogodnosti:

- primjerice, raskid ugovora bez penala ako više od pet dana izostaje usluga zbog kvara na opremi operatora - primjerice na modemu.

- brzina interneta mora biti najmanje 70% brzine koja je zajamčena ugovorom, dosad je to bilo 50%.

- ako tijekom mjeseca dođe do smetnji u korištenju usluga dulje od 24 sata, operator u sljedećem obračunskom razdoblju mora umanjiti račun razmjerno trajanju smetnje.

Top 16 najbolje domaće glazbe

01. Massimo - 1000 ljudi02. Pravila Igre - Zagrli me03. Damir Kedzo & Zsa Zsa - Sve u meni se budi04. Goran Karan - Dobro ti jutro ljubavi05. Jelena Rozga - Pismo glava06. Saša Lozar - Tebi07. O.S.D.S. - Sad i zauvijek08. Daria Hodnik - Kad jednom se spoje09. Petar Grašo - Ne znan za se 10. Klapa Rišpet - Pusti suzu moja roso rana11. Sandi - Oči u oči12. Mia - Život nije siv13. Hari Rončević - Uzalud je sve14. Parni valjak - Opet se smijem15. Jinx i Davor Gobac - Maradona16. Marko Škugor i Oliver Dragojević - Samo s tobom sam upoznao ljubav