Super vodič s receptima za pripremu ribe

images/thumbnails/images/NAR/69428/bakalar_o_bakalar-1.jpg
wwf
Marina Vraneković
Autor: 

Marina Vraneković

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.



Najbolje je kupiti  lokalne i organski uzgojene ribe poput šarana, pastrve, orade, brancina ili daganja. Ako birate ribe iz uzgoja, poželjno je da imaju ASC certifikat, a za divlju ribu preporučuje se MSC certifikat.

Ovo je dio savjeta iz WWF-ovog vodiča za kupnju proizvoda iz ribarstva, uz koji jedete dobru ribu, ali ne "praznite more".

U vodiču su i recepti vrhunskih europskih kuhara, uključujući i našu šeficu kuhinje hotela Esplanade, Anu Grgić.

Uz recept ide i zanimljiva priča o svakoj ribi. Primjer na osliću:

Imam veliki apetit i velike, oštre zube. Budući da sam noćni grabežljivac, tijekom dana boravim u dubokoj vodi a do površine doplivam noću kako bi se hranio.

Ne kupujte me ako sam manji od 30 cm.​

recept_oslic.jpg

recept oslić

Vodič je optimaliziran za mobitele, a daje orijentaciju između 60 riba kroz sustav semafora (crveno izbjegavati, žuto kupovati umjereno, zeleno po želji). 

„U ovom trenutku budućnost mora i oceana ovisi o svima nama a ispravna odluka prilikom kupnje proizvoda iz ribarstva napravit će razliku između praznog mora i zdravog ekosustava.”, objasnio WWF-ov savjetnik za ribarstvo Danijel Kanski.

 Izdvojeno     

 Ne propustite