Humanitarka za vatrogasce: Na turniru će igrati veterani Hajduka i Dinama

images/thumbnails/images/NAR/107787/3-1-1.jpg
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Media servis
Autor: 

Media servis

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Hrvatska humanitarna udruga Cro Unum u suradnji sa Sveučilištem u Splitu organizira humanitarnu akciju kako bi prikupili sredstva za vatrogasce u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Riječ je o malonogometnom turniru koji se održava se u nedjelju 23. srpnja s početkom u 18:30 sati na terenima Sportskog centra FESB-a na Sveučilišnom kampusu Visoka, otkrio nam je predsjednik Cro Unuma Dragan Primorac.

"Ovaj put akcija je pokrenuta zbog ozbiljnih problema koje imaju naši vatrogasci, konkretno Vatrogasna zajednica Splitsko-dalmatinske županije, jer je u relativno kratkom periodu potrošila svoje resurse koji su bili namijenjeni za cijelo ljeto. Vidjeli ste koji je to bio požar, kojih razmjera", rekao nam je Primorac. Kaže, odaziv je fenomenalan. Tako će nastupiti niz poznatih osoba iz javnog života kao i proslavljenih sportaša. Neki od njih su Ivan Buljan, Ivica Šurjak, Vilson Džoni, Zoran Primorac, Dubravko Šimenc, Igor Štimac, Goran Karan, Igor Cvitanović i brojni drugi.

"Zaista smo sretni što još jedan put kad je Hrvatskoj najpotrebnije to srce je zajedno, a poruka i susret veterana Dinama i Hajduka na jedan poseban način simbolizira zajedništvo sjevera i juga kao i cijele Hrvatske, što mene čini sretnim i ponosnim", istaknuo je Primorac.

Do sad su već svoje donacije uplatili Specijalna bolnica Sv. Katarina, Studentski centar u Splitu i brojni drugi.

"Ono što nas je sve iznenadilo u dan i pol smo skupili 50 tisuća, i mi očekujemo da će minimalan iznos biti oko 100 tisuća što je fenomenalno jer se to sve dogodilo u tri dana. Ta pomoć će biti toliko dragocjena vatrogascima tako da će oni moći koristiti određene resurse i sredstva koja su im potrebna i odmah djelovati i imati učinak u konkretnim slučajevima", izjavio je Primorac.

Turnir će posjetiti i niz pripadnika vatrogasnih postrojbi,vojske, MUP-a i svih onih koji su ovih dana pomogli da se požar ugasi i lokalizira. A šalju se i službeni pozivi prema državnom vrhu, županima, gradonačelnicima, pojedinim ministrima.

Tijekom trajanja humanitarne akcije sredstva će se moći uplatiti putem računa Hrvatske humanitarne udruge Cro Unum otvorenog u PBZ-u posebno za ovu prigodu.

Broj računa je HR 3423400091510878116.

 

Top 16 najbolje domaće glazbe

01. Marko Kutlić – Usne tvoje02. Marko Tolja - Tisina03. Petar Grašo - Ako te pitaju04. Jacques Houdek - Pravi sretnik 05. Đani Stipaničev feat. Renata Sabljak - Ako nam ljubav preživi noć06. Psihomodo Pop - Ako želiš biti moja07. Vatra ft. Massimo - Nama se nikud ne žuri08. ZSA ZSA - Pruži mi ruku09. Gibonni - Nisi više moja bol10. Stjepan Lach - Nije važno11. Franka - S tobom12. KEDZO - Vojnik Ljubavi13. Pravila Igre - Kako nam stvari stoje 14. Vanna - Najbolji ljudi15. Antonela Doko - O čemu pričamo16. Detour - Bez Tebe

 

 Izdvojeno