22. 02. 2017.

Ljubav pod ključem

images/thumbnails/images/NAR/65447/love-castle-1042980_960_720.jpg
Pixabay, - ljubvni lokot
Sanja Mataja Raos
Autor: 

Sanja Mataja Raos

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ljubavni lokoti postali su prava tradicija u brojnim gradovima diljem svijeta, a može ih se pronaći na ogradama, mostovima ili gradskim parkovima. 

U svijetu je najpopularniji po lokotima ljubavi Pariz, u kojem su lokoti pred tri godine čak i srušili Most umjetnosti. Tada je pokrenuta inicijativa da se postavljanje lokota zabrani. Međutim, protiv nje bili su mnogi "uime ljubavi" te ona nije zaživjela.

zg.jpg

Facebook Ljubavni Lokot, - ljubavni lokoti - zagrebački Gornji grad
 

Simpatičnoj tradiciji brojnih europskih gradova pridružili su se i neki naši gradovi. U Hrvatskoj lokote ima Zagreb, u kojem građani simbole svoje ljubavi vješaju kod Muzeja suvremene umjetnosti te na Gornjem gradu na Trgu sv. KatarineRijeka, na ogradi mosta na početku lukobrana, Zadrani na gradskom mostu, u Jastrebarskom je lokotima okićen najljepši most u perivoju Erdödy, onaj Ljube Kraljević.

ri.jpg

Facebook Ljubavni Lokot, - ljubavni lokoti - most na riječkom lukobranu
  

Ukoliko želite zapečatiti svoju ljubav lokotom, od ovog Valentinova to možete učiniti i u samom Centru svijeta. Na mostu rijeke Bednje, svoju su ljubav zapečatili Ludbrežani.

ludbreg.jpg

Press Ludbreg, - ljubavni lokoti - most na Bednji

Zaljubljeni parovi, ali i prijatelji, obitelji na lokot mogu napisati svoja imena ili nešto drugo, njima simbolično, i zaključati ga na ogradu mosta koji je prilagođen upravo za zaključavanje lokota. Ključ se potom baca u rijeku kako nitko drugi ne bi otključao vašu ljubav.  I Ludbreg je tako dobio svojevrsnu stalno otvorenu izložbu, odnosno umjetničku 'ljubavnu' instalaciju. 

Top 16 najbolje domaće glazbe

01. Toni Cetinski - Laku noć02. Damir Kedzo & Zsa Zsa - Sve u meni se budi03. Saša Lozar - Tebi04. Severina - Kao05. Hari Rončević - Uzalud je sve06. Jacques Houdek - Kad nekoga voliš07. Pravila Igre - Zagrli me08. Kameny feat. Iva Ćurić - Boje09. O.S.D.S. - Sad i zauvijek10. Massimo - 1000 ljudi11. Goran Karan - Dobro ti jutro ljubavi12. Daria Hodnik - Kad jednom se spoje13. Sandi - Oči u oči14. Petar Grašo - Ne znan za se 15. Lovre Lučin - Samo da znaš16. Jelena Rozga - Pismo glava

 Izdvojeno     

 Ne propustite