Ne želiš da te zovu? Upiši se u registar

images/thumbnails/images/NAR/62786/send-231623__340.jpg
Pixabay, - NE ZOVI
Sanja Mataja Raos
Autor: 

Sanja Mataja Raos

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Nagradne igre, ankete i prodaja proizvoda putem telefona….“Ja na krovu, u ruci mi čekić, a ona meni: „pozivamo vas na besplatnu večeru, samo trebate kupiti deku…“- da sam znao, nikad joj se ne bih javio, kaže Robert iz Vukovara. I nije jedini – mnogi su se našli u sličnoj/neugodnoj situaciji.

Novim Pravilnikom koji je donijelo Ministarstvo gospodarstva u suradnji s HAKOM-om još bi se bolje trebala urediti prava potrošača u telekomunikacijama. Građani koji ne žele primati pozive prodajnih agenata moći će se upisati u registar "Ne zovi".

Registar "Ne zovi" trebao bi proraditi potkraj siječnja. Svi koji ne žele primati promidžbene pozive i žele se upisati u registar, trebaju otići na prodajno mjesto svojeg operatora i ostaviti osobne podatke ili poslati pisani zahtjev.

whatsapp-231626__340.jpg

Pixabay, - registar "Ne zovi"

Novi pravilnik donosi i druge pogodnosti:

- primjerice, raskid ugovora bez penala ako više od pet dana izostaje usluga zbog kvara na opremi operatora - primjerice na modemu.

- brzina interneta mora biti najmanje 70% brzine koja je zajamčena ugovorom, dosad je to bilo 50%.

- ako tijekom mjeseca dođe do smetnji u korištenju usluga dulje od 24 sata, operator u sljedećem obračunskom razdoblju mora umanjiti račun razmjerno trajanju smetnje.

Top 16 najbolje domaće glazbe

01. Opća opasnost - Kriva si02. Mia - Bezimeni03. Nina Badrić - Vrati me04. Damir Kedzo & Zsa Zsa - Sve u meni se budi05. Psihomodo Pop - Sve će biti u redu 06. Pravila Igre - Ako07. Elemental - Ništa08. Parni valjak - Ljubav09. Eni & Vjeko - Prije nego nestane10. Magazin - Žena, a ne broj11. Gibonni - Bella figura. bella pitura12. Jelena Rozga - Ne pijem, ne pušim13. Mile Kekin - Reno 414. Toni Cetinski - Laku noć15. Ruža Janjiš - Ne staješ16. Tragovi feat. Denis Dumančić - Sve na ljubav miriše

 Izdvojeno     

 Ne propustite