Od danas obvezna zimska oprema

images/thumbnails/images/NAR/59270/guma.jpg
Gume.hr, - gume.hr
Sanja Mataja Raos
Autor: 

Sanja Mataja Raos

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Od 15. studenog pa do 15. travnja iduće godine obvezna zimska oprema na zimskim dionicama javnih cesta.

Podrazumijevaju se zimske gume na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 milimetra i lanci za snijeg, pripravni za postavljanje na pogonske kotače. Svakako, treba naglasiti da je i dalje na svim cestama zimska oprema obvezna ako vladaju zimski uvjeti, odnosno kolnik je prekriven snijegom ili je na njemu poledica.

Što ova odredba znači za promet u gradovima, razjasnila nam je voditeljica informativne službe HAK-a Irena Čačić…

U gradovima će zimska oprema biti obvezna tek kada budu proglašeni zimski uvjeti. Istina, oni se u gradovima, načelno, ne proglašavaju međutim, kada je snijeg i led na kolnicima, onda policija ima pravo provjeravati zimsku opremu, isključivati iz prometa i kažnjavati. Jer, ako nemate u tim okolnostima zimsku opremu, ugrožavate vlastitu sigurnost i sigurnost svih ostalih sudionika u prometu.

Možemo li onda zaključiti da, kada u gradu nema snijega i leda, ne moramo na vozilu imati zimsku opremu….

Može se to komotno reći – može. Još moram samo napomenuti, svima koji se služe zagrebačkom obilaznicom, da ona ne spada pod režim grada, već je pod javnim cestama na kojima je obvezna zimska oprema. Kazna za vozače koji nemaju zimsku opremu je 700 kn i isključenje iz prometa.

 

Top 16 najbolje domaće glazbe

01. Željko Bebek & Oliver Dragojević - Ako voliš ovu ženu02. Massimo - Neka ti plove brodovi03. Zsa Zsa - Kad budemo sami04. Boris Novković - Čista ljubav05. Saša Lozar -Tajno06. Četiri tenora - Sve je tvoje07. Neno Belan - Zvijezda moga sna08. Gibonni - Bella Figura, Bella Pitura09. Mia - Sunce, oblak, vjetar10. Vatra - Sekvoje11. Jurica Pađen & Aerodrom - Ja te jednostavno volim12. Tony Cetinski - Nemam sreće s tobom13. Damir Kedžo - Ljubavi moja14. Marko Kutlić - Srce se spasilo15. Ivana Kindl - Sve istine i laži16. Danijela Martinović - Telefon

 

 Izdvojeno     

 Ne propustite