Opatija postala grad s najvećim naknadama za bebe

images/thumbnails/images/NAR/108583/mama_i_beba-1.jpg
Pixabay - Ilustracija
Marina Vraneković
Autor: 

Marina Vraneković

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Bravo za Opatiju! Na sjednici Gradskog vijeća usvojene su konkretne mjere pronatalitetne politike prema kojima je Opatija postala grad s najvećim nakndama za novorođenčad u Hrvatskoj.

Za prvu rođenu bebu, roditelji će dobiti 10 tisuća kuna, za drugu 15 000, a za treće dijete 20 000 kuna. Za svako sljedeće dijete, jednokratna naknada se povećava za 5 000 kuna. 

I vrtići će biti jeftinijji, a drugo i svako sljeće dijete iz obitelji neće plaćati pohađanje vrtića. To vrijedi i ukoliko se stariji brat ili sestra iz istog domaćinstva istovremeno nalazi na redovitom školovanju u osnovnoj ili srednjoj školi ili na fakultetu.

Opatija je sada po mjerama pronatalitetne politike prva u zemlji što se tiče izdvajanja za sve dobne skupine. 

images/thumbnails/images/NAR/108583/beba_lubenica.jpg

 

Top 16 najbolje domaće glazbe

01. Nina Badric - Mijenja Se Vrijeme02. Parni Valjak - Vrijeme03. Mia - Kiša04. Željko Bebek & Oliver Dragojević - Ako voliš ovu ženu05. Domenica - Vidi se iz aviona06. Boris Novković - Čista ljubav07. Klapa Rišpet - Kad Iman Tebe08. Luka Nižetić - Voli me kao kiša09. Zsa Zsa i Vanna - Tragom tvojih tragova10. Tony Cetinski - Nemam sreće s tobom11. Danijela Martinović - Telefon12. Indira - Dođi13. Colonia - Maskenbal14. Marko Kutlić - Srce se spasilo15. Darko Rundek i Ekipa - Tamni jorgovan16. Pravila Igre - Muška suza

 

 Izdvojeno     

 Ne propustite