Rigorozne kontrole

images/thumbnails/images/NAR/68979/policija-1.jpg
Prvi.hr, - policijska rotirajuća svjetla
Sanja Mataja Raos
Autor: 

Sanja Mataja Raos

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.MUP najavio da će na ceste izvesti sve svoje policijske snage kako bi se spriječile prometne nesreće s tragičnim posljedicama.

Razlog: U prva dva mjeseca ove godine u Hrvatskoj je evidentirano 4226 prometnih nesreća (2016. – 4161), u kojima su poginule 32 osobe (2016. – 47), teško je ozlijeđena 221 (2016. – 284), a lakše je ozlijeđeno 1206 (2016. – 1.424) osoba.

Da podaci budu još gori, posljednji vikend u ožujku, u nešto malo više od 24 sata na prometnicama, u pet prometnih nesreća poginulo šest osoba, dok ih je još nekoliko dobilo ozljede opasne po život.

Prometni stručnjaci analizirali su najteže prometne nesreće i zaključili kako je i dalje glavni uzrok smrtnog stradavanja kretanje nepropisnom, odnosno brzinom neprimjerenom uvjetima na cestama, priopćio je MUP.

policija-imotski.jpg

Prvihr, - policijsko vozilo

Kako bi se smanjilo daljnje stradavanje, policija će poduzeti sve raspoložive mjere:

sankcioniranje prometnih prekršaja koji dovode do najtežih prometnih nesreća;

- nadzor nad mladim vozačima i mjestima njihovog okupljanja;

- posebna pozornost usmjerit će se na recidiviste, vozače kojima je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima, vozače koji upravljaju vozilima prije stjecanja prava, kao i na prometne prekršaje koji utječu na pasivnu sigurnost (nekorištenje zaštitne kacige, nekorištenje sigurnosnog pojasa), odnosno propisno smještanje djece u vozilima.

U provođenje svih planiranih aktivnosti uključit će se maksimalan broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi za nadzor u prometu, kao i sva vozila s policijskim obilježjima. 

Ne dozvolite da vas iznenade i budite oprezni u prometu!

 

 

Top 16 najbolje domaće glazbe

01. Marko Kutlić – Usne tvoje02. Marko Tolja - Tisina03. Petar Grašo - Ako te pitaju04. Jacques Houdek - Pravi sretnik 05. Đani Stipaničev feat. Renata Sabljak - Ako nam ljubav preživi noć06. Psihomodo Pop - Ako želiš biti moja07. Vatra ft. Massimo - Nama se nikud ne žuri08. ZSA ZSA - Pruži mi ruku09. Gibonni - Nisi više moja bol10. Stjepan Lach - Nije važno11. Franka - S tobom12. KEDZO - Vojnik Ljubavi13. Pravila Igre - Kako nam stvari stoje 14. Vanna - Najbolji ljudi15. Antonela Doko - O čemu pričamo16. Detour - Bez Tebe

 

 Izdvojeno