23. 02. 2017.

Na buri i ledu snimio fenomenalne fotografije

images/thumbnails/images/NAR/62800/makarska_rivijera-1.jpg
Vjeko Begović
Marina Vraneković
Autor: 

Marina Vraneković

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Na makarskom području u subotu, 7. siječnja, izmjerena je najniža temperatura u posljednjih 26 godina. Bilo je -8 stupnjeva celzijevih, a u kombinaciji s burom koja je imala udare od čak 150 km/h, krajolik se pretvarao u led. 

To su uvjetima pod kojima nitko živ ne izlazi iz kuće, osim ako baš ne mora, ali postoje iznimke!

"Žena je poludjela kad sam se obukao i krenuo fotografirati, a još nije ni znala gdje imam namjeru slikati. Bio sam na -25 celzijevih stupnjeva, ali je to šala-mala naspram ovog leda s orkanskom burom. Tko to nije doživio, ne zna kakav je to stravičan led", ispričao nam je fotograf Vjeko Begović, koji je s kolegom uspio ovjekovječiti prekrasne i jedinstvene prizore zaleđene Makarske. 

4.jpg

Vjeko Begović

"Za neke fotografije riskirao sam zdravlje i opremu. Ova klupa je u Makarskoj kod lanterne, gdje su najjači udari bure prelazili 150 km/h. Pokušao sam sedam - osam puta doći do njih, ali bi me reful bure tjerao u bijeg. U jednom trenutku me je pustila cca 30-40 sekundi za opalit 5-6 slika i bijeg u sigurnost zavjetrine"

klupa_vjeko.jpg

Vjeko Begović

"Iza djevojke koja "šeta" (cura luda kao i ja) se vidi glava fotografa mog kolege koji je bio mokar od glave do pete, jer je po svaku cijenu htio uslikat neke kadrove. Taj kolega je u pokušajima da dođe do onih klupa pao i malo se natukao. Led ispod nogu uz orkansku buru. Sreća nije se jako udario i nije razbio opremu​."

3.jpg

Vjeko Begović

Kupač se zove Goran Vranješ i tamo se kupa svaki dan bez obzira na godišnju dob ili vremenske (ne)prilike.

6.jpg

Vjeko Begović

7.jpg

Vjeko Begović

"Fotografirali smo u petak i subotu, a jučer je bilo turistička uživancija kad je bura splasnula", ispričao nam jeVjeko.

5.jpg

Vjeko Begović

1.jpg

Vjeko Begović

2.jpg

Vjeko Begović

Prekrasne fotografije Makaranin Vjeko Begović napravio je unatoč tome što je prije šest godina imao infarkt te su mu ugrađena tri stenta. Fotografija mu je hobi, zbog kojeg je nabavio vrhunsku opremu. No, unatoč tome što Vjeko radi "za svoj gušt", njegovu Facebook stranicu prati oko 24 tisuće ljudi iz cijelog svijeta, a za svoje je fotografije osvajao i nagrade. Svaka čast.

Top 16 najbolje domaće glazbe

01. Toni Cetinski - Laku noć02. Damir Kedzo & Zsa Zsa - Sve u meni se budi03. Saša Lozar - Tebi04. Severina - Kao05. Hari Rončević - Uzalud je sve06. Jacques Houdek - Kad nekoga voliš07. Pravila Igre - Zagrli me08. Kameny feat. Iva Ćurić - Boje09. O.S.D.S. - Sad i zauvijek10. Massimo - 1000 ljudi11. Goran Karan - Dobro ti jutro ljubavi12. Daria Hodnik - Kad jednom se spoje13. Sandi - Oči u oči14. Petar Grašo - Ne znan za se 15. Lovre Lučin - Samo da znaš16. Jelena Rozga - Pismo glava

 Izdvojeno     

 Ne propustite