Na buri i ledu snimio fenomenalne fotografije

images/thumbnails/images/NAR/62800/makarska_rivijera-1.jpg
Vjeko Begović
Marina Vraneković
Autor: 

Marina Vraneković

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Na makarskom području u subotu, 7. siječnja, izmjerena je najniža temperatura u posljednjih 26 godina. Bilo je -8 stupnjeva celzijevih, a u kombinaciji s burom koja je imala udare od čak 150 km/h, krajolik se pretvarao u led. 

To su uvjetima pod kojima nitko živ ne izlazi iz kuće, osim ako baš ne mora, ali postoje iznimke!

"Žena je poludjela kad sam se obukao i krenuo fotografirati, a još nije ni znala gdje imam namjeru slikati. Bio sam na -25 celzijevih stupnjeva, ali je to šala-mala naspram ovog leda s orkanskom burom. Tko to nije doživio, ne zna kakav je to stravičan led", ispričao nam je fotograf Vjeko Begović, koji je s kolegom uspio ovjekovječiti prekrasne i jedinstvene prizore zaleđene Makarske. 

4.jpg

Vjeko Begović

"Za neke fotografije riskirao sam zdravlje i opremu. Ova klupa je u Makarskoj kod lanterne, gdje su najjači udari bure prelazili 150 km/h. Pokušao sam sedam - osam puta doći do njih, ali bi me reful bure tjerao u bijeg. U jednom trenutku me je pustila cca 30-40 sekundi za opalit 5-6 slika i bijeg u sigurnost zavjetrine"

klupa_vjeko.jpg

Vjeko Begović

"Iza djevojke koja "šeta" (cura luda kao i ja) se vidi glava fotografa mog kolege koji je bio mokar od glave do pete, jer je po svaku cijenu htio uslikat neke kadrove. Taj kolega je u pokušajima da dođe do onih klupa pao i malo se natukao. Led ispod nogu uz orkansku buru. Sreća nije se jako udario i nije razbio opremu​."

3.jpg

Vjeko Begović

Kupač se zove Goran Vranješ i tamo se kupa svaki dan bez obzira na godišnju dob ili vremenske (ne)prilike.

6.jpg

Vjeko Begović

7.jpg

Vjeko Begović

"Fotografirali smo u petak i subotu, a jučer je bilo turistička uživancija kad je bura splasnula", ispričao nam jeVjeko.

5.jpg

Vjeko Begović

1.jpg

Vjeko Begović

2.jpg

Vjeko Begović

Prekrasne fotografije Makaranin Vjeko Begović napravio je unatoč tome što je prije šest godina imao infarkt te su mu ugrađena tri stenta. Fotografija mu je hobi, zbog kojeg je nabavio vrhunsku opremu. No, unatoč tome što Vjeko radi "za svoj gušt", njegovu Facebook stranicu prati oko 24 tisuće ljudi iz cijelog svijeta, a za svoje je fotografije osvajao i nagrade. Svaka čast.

 

Top 16 najbolje domaće glazbe

01. Željko Bebek & Oliver Dragojević - Ako voliš ovu ženu02. Massimo - Neka ti plove brodovi03. Zsa Zsa - Kad budemo sami04. Boris Novković - Čista ljubav05. Saša Lozar -Tajno06. Četiri tenora - Sve je tvoje07. Neno Belan - Zvijezda moga sna08. Gibonni - Bella Figura, Bella Pitura09. Mia - Sunce, oblak, vjetar10. Vatra - Sekvoje11. Jurica Pađen & Aerodrom - Ja te jednostavno volim12. Tony Cetinski - Nemam sreće s tobom13. Damir Kedžo - Ljubavi moja14. Marko Kutlić - Srce se spasilo15. Ivana Kindl - Sve istine i laži16. Danijela Martinović - Telefon

 

 Izdvojeno     

 Ne propustite