Stanje zadovoljavajuće, još gori na brdu Mosor

images/thumbnails/images/NAR/107594/PXL_170717_17381332.jpg
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Marina Vraneković
Autor: 

Marina Vraneković

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Vatrogasci su cijelu noć dežurali nad širem splitskom području.

"Stanje je trenutno zadovoljavajuće, vatrogasci su po rubovima, radi se saniranje. Još uvijek gori sjeverni dio požara, na brdu Mosor. Namjerno smo ga ostavili dok ne riješimo sve drugo, danas ćemo krenuti u rješavanje i tog dijela. Vremenski uvjeti su nam povoljni, ne bi trebalo biti vjetra pa se nadam se da ćemo i to uspjeti dobrim dijelom riješiti", rekao je za Media servis zapovjednik gradske vatrogasne postrojbe Ivan Kovačević. 

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban najavio je da će proglasiti elementarnu nepogodu. Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić najavio je iz Bruxellesa da će za pomoć opožarenim područjima aktivirati novac EU, a pokrenuta je i Inicijativa na Facebooku. 

Sociolog Bruno Šimleša, na svom je profilu, koji ima gotovo 80.000 korisnika, pokrenuo peticiju za Fond za borbu protiv požara.

Njome, kako tvrdi, želi pomoći stradalima u požaru, ali i smanjiti mogućnost da drugi nastradaju u budućnosti.

Navodi i ciljeve:

1) Da se svi saborski zastupnici odreknu bar jedne plaće koju će dobiti za sljedeća dva mjeseca nerada i da to proslijede ljudima koji su pretrpjeli štetu u požaru.

2) Da se organizira Fond za borbu protiv požara jer znamo da je svako ljeto potrebno tako nešto. Umjesto da uhljebite stotine članova vaših stranaka, ajde napravite nešto korisno za druge.

3) Nagrada za vatrogasce!!! 

 

Top 16 najbolje domaće glazbe

01. Nina Badric - Mijenja Se Vrijeme02. Parni Valjak - Vrijeme03. Mia - Kiša04. Željko Bebek & Oliver Dragojević - Ako voliš ovu ženu05. Domenica - Vidi se iz aviona06. Boris Novković - Čista ljubav07. Klapa Rišpet - Kad Iman Tebe08. Luka Nižetić - Voli me kao kiša09. Zsa Zsa i Vanna - Tragom tvojih tragova10. Tony Cetinski - Nemam sreće s tobom11. Danijela Martinović - Telefon12. Indira - Dođi13. Colonia - Maskenbal14. Marko Kutlić - Srce se spasilo15. Darko Rundek i Ekipa - Tamni jorgovan16. Pravila Igre - Muška suza

 

 Izdvojeno     

 Ne propustite