Stanje zadovoljavajuće, još gori na brdu Mosor

images/thumbnails/images/NAR/107594/PXL_170717_17381332.jpg
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Marina Vraneković
Autor: 

Marina Vraneković

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Vatrogasci su cijelu noć dežurali nad širem splitskom području.

"Stanje je trenutno zadovoljavajuće, vatrogasci su po rubovima, radi se saniranje. Još uvijek gori sjeverni dio požara, na brdu Mosor. Namjerno smo ga ostavili dok ne riješimo sve drugo, danas ćemo krenuti u rješavanje i tog dijela. Vremenski uvjeti su nam povoljni, ne bi trebalo biti vjetra pa se nadam se da ćemo i to uspjeti dobrim dijelom riješiti", rekao je za Media servis zapovjednik gradske vatrogasne postrojbe Ivan Kovačević. 

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban najavio je da će proglasiti elementarnu nepogodu. Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić najavio je iz Bruxellesa da će za pomoć opožarenim područjima aktivirati novac EU, a pokrenuta je i Inicijativa na Facebooku. 

Sociolog Bruno Šimleša, na svom je profilu, koji ima gotovo 80.000 korisnika, pokrenuo peticiju za Fond za borbu protiv požara.

Njome, kako tvrdi, želi pomoći stradalima u požaru, ali i smanjiti mogućnost da drugi nastradaju u budućnosti.

Navodi i ciljeve:

1) Da se svi saborski zastupnici odreknu bar jedne plaće koju će dobiti za sljedeća dva mjeseca nerada i da to proslijede ljudima koji su pretrpjeli štetu u požaru.

2) Da se organizira Fond za borbu protiv požara jer znamo da je svako ljeto potrebno tako nešto. Umjesto da uhljebite stotine članova vaših stranaka, ajde napravite nešto korisno za druge.

3) Nagrada za vatrogasce!!! 

 

Top 16 najbolje domaće glazbe

01. Marko Kutlić – Usne tvoje02. Psihomodo Pop - Ako želiš biti moja03. Petar Grašo - Ako te pitaju04. Marko Tolja - Tisina05. Vatra ft. Massimo - Nama se nikud ne žuri06. Đani Stipaničev feat. Renata Sabljak - Ako nam ljubav preživi noć07. ZSA ZSA - Pruži mi ruku08. Stjepan Lach - Nije važno09. Pravila Igre - Kako nam stvari stoje 10. Gibonni - Nisi više moja bol11. Jelena Rozga - Najbolji dan12. Jacques Houdek - Pravi sretnik 13. Franka - S tobom14. KEDZO - Vojnik Ljubavi15. Vanna - Najbolji ljudi16. Jacques Houdek - Sam

 

 Izdvojeno