Tomislav bez tenisica do Paraolimpijade

images/thumbnails/images/NAR/120700/Tomislav_naslovna.jpg
Foto: Facebook
Sanja Mataja Raos
Autor: 

Sanja Mataja Raos

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. "U okolici Vinkovaca živi Tomislav Šarac. Taj dečko iz brojne obitelji, svaki dan pješači punih 7 kilometara da bi došao na trening.

Ništa to ne bi bilo posebno da Tomislav nije nizak rastom i spada u kategoriju invalidnih osoba, a želi trenirati atletiku kako bi ispunio svoj olimpijski san."

Ovo je sadržaj maila koji je stigao na adresu Narodnog. Poslao ga je Miljenko Vučić, hrvatski paraolimpijac i osvajač olimpijske medalje u bacanju kugle, koji je i sam na prvo natjecanje otišao u posuđenim tenisicama.

"Svaki Tomislavov korak prema treningu je težak i mokar jer tenisice više nema, a cipele mu se raspale. Mokre noge na minus temperaturama nisu ugodne.

Narodni je pomogao nebroj puta, pokrenuo priču. Možda i ovaj put uspijemo da ljudi iz Vinkovaca i cijele Hrvatske daju samo ono što im ne treba i puno su napravili da jedan dečko ostvari svoj paraolimpijski san."

Naravno da smo uspjeli! Slušatelji Narodnog iz svih krajeva Hrvatske su zasuli pozivima Tomislavovog trenera Petra.

"Da, bilo je baš wou – nisam se stizao javiti na sve pozive. Reći ću vam samo da je zvao čovjek iz Klagenfurta, šalje bicikl. Tomislavu je to prijeko potrebno. Ma treba mu i torba, i ruksak, svašta mu nešto treba. Nema ništa."

Sva mu oprema treba jer se Tomislav priprema za prva natjecanja.

"Izbornik hrvatske atletske asocijacije za sobe s invaliditetom ga je vidio i uvrstio u reprezentaciju za nastup na Svjetskim igrama mladih u Irskoj u 7-om mjesecu, a prvi nastup će imati 4. ožujka u Splitu, na Prvenstvu Hrvatske u bacanjima."

Tomislavove uspjehe i rad u klubu možemo pratiti na facebook stranici Atletskog kluba osoba s invaliditetom Vinkovci (akosi vinkovci)

Sretno Tomislave!

 

https://www.facebook.com/akosivinkovci/videos/413522202420095/

 

 

Top 16 najbolje domaće glazbe

01. Franka - S tobom02. Petar Grašo - Ako te pitaju03. Gibonni - Nisi više moja bol04. KEDZO - Vojnik Ljubavi05. Vanna - Najbolji ljudi06. Antonela Doko - O čemu pričamo07. Jacques Houdek - Pravi sretnik 08. Marin Jurić-Čivro - Vjetar09. Psihomodo Pop - Ako želiš biti moja10. Detour - Bez Tebe11. Domenica - Vidi se iz aviona12. Marko Tolja - Tisina13. Vjeko - Sretan kraj14. Tedi Spalato - Najlipša na svitu15. Parni Valjak - Vrijeme16. Nina Badric - Mijenja Se Vrijeme

 

 Izdvojeno