Prvi besplatan klima uređaj koji radi bez struje

images/thumbnails/images/GLD/107986/klima_uredaj.jpg
YouTube Screenshot
Ines Barbir
Autor: 

Ines Barbir

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


 


Nesnosne vrućine koje su zavladale zadnjih dana tjeraju nas da raznim načinima i rješenjima rashladimo svoje domove. Upravo zato donosimo prijedlog prvog na svijetu besplatnog klima uređaja koji radi bez struje, a vrlo je jednostavan za izradu. Uređaj su osmislili ljudi koji žive u zemljama trećeg svijeta, ljetne temperature u njihovim predjelima dosežu i do 45 stupnjeva Celzija, a milijuni njih su osuđeni na život bez struje, tekuće vode i interneta.

 

Za izradu ovog uređaja uz dobru volju, potrebno vam je par minuta, ploča od čvrstog kartona i plastične boce. Za početak na pogodnom kartonu napravite rupe veličine grla boce. Zatim je potrebno na bocama i čepovima odrezati dno, te jednu po jednu bocu umetnuti u rupe i pričvrstit čepovima. Kad se postave sve boce, kartonska ploče se može stavit ispred prozora ili vrata, a do hlađenja dolazi istog trena kad ploča prekrije otvore prostorije.

Uređaj funkcionira na način da vrući zrak ulazi u boce izvana, a hladniji zrak ulazi u prostoriju, kroz uži vrat boce. Ovo jednostavno rješenje može ohladiti interijer za više od 12 stupnjeva Celzija.

 

U videu možete pogledati kako sistem funkcionira i kako ga pravilno napravit.

 

 

 

Top 16 najbolje domaće glazbe

01. Nina Badric - Mijenja Se Vrijeme02. Petar Grašo - Ako te pitaju03. Mia - Kiša04. Parni Valjak - Vrijeme05. Zsa Zsa i Vanna - Tragom tvojih tragova06. Željko Bebek & Oliver Dragojević - Ako voliš ovu ženu07. Domenica - Vidi se iz aviona08. Klapa Rišpet - Kad Iman Tebe09. Franka - S tobom10. Boris Novković - Čista ljubav11. Tony Cetinski - Nemam sreće s tobom12. Luka Nižetić - Voli me kao kiša13. Danijela Martinović - Telefon14. Colonia - Maskenbal15. Marko Kutlić - Srce se spasilo16. Pravila Igre - Muška suza

 

 Izdvojeno     

 Ne propustite