22. 02. 2017.

Problemi s proračunom: Euro 2018. neće u Split?

images/thumbnails/images/NAR/65468/PXL_270416_12918101.jpg
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL.
Igor Capan
Autor: 

Igor Capan

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Uprava Grada Splita pozvala je na hitan sastanak čelnike Hrvatskog rukometnog saveza kako bi se pokušalo naći rješenje oko organizacije Europskog rukometnog prvenstva koje bi se početkom 2018. godine (siječanj) trebalo održati u Spaladium areni.

Problem je nastao zbog neprihvaćanja gradskog proračuna za 2016. godinu u kojem su bila predviđena i sredstva za organiziranje tog prvenstva u Splitu.

"Pozvali smo Hrvatski rukometni savez na žuran sastanak da se spasi što se spasiti da  jer su se u medijima pojavile špekulacije da se Europsko rukometno prvenstvo neće održati u Splitu nego se kao alternativni grad spominje Zadar. Došlo je do problema neprolaska proračuna grada Splita za 2016. godinu u kojem je bilo predviđeno dva milijuna kuna za organizaciju i suport Europskog rukometnog prvenstva u Spaladiumareni," rekao je Ozren Bužančić, savjetnik za sport splitskog gradonačelnika Ive Baldasara.

Po Bužančićevim riječima, od tih dva miljuna kuna iz splitskog gradskog proračuna bilo je predviđeno da se milijun kuna uplati na račun HRS-u, a preostali miljun kuna za potrebe logistike Eura što je uračunato i 400.000 kuna najamnine koja se treba platiti za deset dana korištenja Spaladium arene za potrebe utakmica u toj dvorani i ceremonije otvaranja prvenstva.

"Uplata milijun kuna iz splitskog gradskog proračuna na račun HRS-a planirana je u tri rate a prva je rata trebala biti uplaćena u siječnju ove godine ali to nije učinjeno jer nema gradskog proračuna, a privremeno financiranje grada Splita ne omogućava  stvaranje nikakvih dodatnih financijskih obveza," objasnio je Bužančić.

Nedavno je Natalija Mladineo, stečajna upraviteljica nad tvrtkom Sportskim gradom - Tvrtkom posebnih namjena (TPN), tvrtkom koja upravlja Spaladium arenom, opovrgnula medijska nagađanja da bi taj stečajni postupak mogao ugroziti prvenstvo, te je poručila da Spaladium arena tehnički udovoljava standardima za takve događaje.

"Stečajni postupak nad TPN-om u ovom trenutku nije ograničavajući čimbenik održavanju Europskoga rukometnog prvenstva. Ono što je za Spaladium arenu važno jest činjenica da svojim tehničkim karakteristikama udovoljava standardima za održavanje takve manifestacije," izjavila je Mladineo.

Po njezinim riječima, u listopadu 2016., dok je preuzimala dužnost stečajne upraviteljice u tom stečajnom postupku, predstavnici Hrvatskoga rukometnog saveza i Europske rukometne federacije posjetili su Spaladium arenu i "osvjedočili se da ona udovoljava standardima za održavanje europskog turnira".

Top 16 najbolje domaće glazbe

01. Toni Cetinski - Laku noć02. Damir Kedzo & Zsa Zsa - Sve u meni se budi03. Saša Lozar - Tebi04. Severina - Kao05. Hari Rončević - Uzalud je sve06. Jacques Houdek - Kad nekoga voliš07. Pravila Igre - Zagrli me08. Kameny feat. Iva Ćurić - Boje09. O.S.D.S. - Sad i zauvijek10. Massimo - 1000 ljudi11. Goran Karan - Dobro ti jutro ljubavi12. Daria Hodnik - Kad jednom se spoje13. Sandi - Oči u oči14. Petar Grašo - Ne znan za se 15. Lovre Lučin - Samo da znaš16. Jelena Rozga - Pismo glava

 Izdvojeno     

 Ne propustite