23. 01. 2017.

Karamarko tužio Petrova i Bulja za klevetu

images/thumbnails/images/MP/62967/PXL_170616_13189737.jpg
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
Vlatka Koren (Medaiservis)
Autor: 

Vlatka Koren (Medaiservis)

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Zbog tužbe za klevetu Tomislava Karamarka protiv Bože Petrova i Mire Bulja idući utorak sastaje se Mandatno imunitetno povjerenstvo.

Bivši šef HDZ-a tužio je Mostovog predsjednika Petrova i zastupnika Bulja zbog izjava u Zadru tijekom predizborne kampanje da je podnio ostavku u stranci zbog kriminalnih radnji.

Bulj je u Sinju sazvao konferenciju za medije i žestoko komentirao Karamarkovu tužbu.

''Opet ću ponoviti. Znam što sam govorio i iza toga svega stojim. Svi konzultanti, svi koji su upravljali državom na bilo kojoj razini, rekao sam ili savjetnici nacionalne sigurnost, savjetnici predsjednika ili šefovi službi ili ministri unutarnjih poslova, otkako su počeli prodavati hrvatska dobra po meni svi su učinili veleizdaju. Jer nitko ništa nije poduzimao, nego se moralo čekati 20 godina da se pojavi Most. I da mi s lokalnih razina, obični ljudi, dođemo u poziciju da se borimo za nacionalne interese'', poručio je Bulj.

Za tužbu je, kaže, saznao od novinara.

''Mediji su me zvali prvi i temeljem toga s tim izašli van. Ja opet pozivam sve te veleizdajnike koji su doveli Hrvatsku ovdje gdje jesu, koji su izdali nacionalne interese u slučaju Ine, prodaje Telekomunikacija, prodaje banaka, slobodno ih pozivam da me tuže''.

Upitan koji je njegov stav o aktualnom Vladinom planu za povrat Ine, rekao je da na temelju spomenutih iskustava sa strateškim tvrtkama o tome trebaju odlučiti hrvatski građani ili Sabor dvotrećinskom većinom. Bulj je pozvao Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa da provjeri sve dužnosnike.

''I sada pozivam povjerenstvo da provjeravaju sve političare, ustavne suce, Dorh. Sve one koji mogu utjecati u bilo kakvoj malverzaciji koje su se događale u pljačkama, izdajama za Judine škude hrvatskih nacionalnih interesa, da i danas sve to isto čine, i u ovoj Vladi i u budućim i u prošlim Vladama''.

odsjetimo, upravo je Mostov dvojac javnost upozorio na aferu Konzultantica i Karamarkov sukob interesa u slučaju Ina, što je dovelo do opoziva Oreškovićeve Vlade a onda i Karamarkove ostavke s čela HDZ-a. Ako će se MIP držati dosadašnje prakse, neće prihvatiti Kramarkov prijedlog o skidanju imuniteta Petrovu i Bulju, obzirom da nikad dosad to nije učinio na zahtjev privatnog tužitelja.