23. 01. 2017.

Predsjednica: Za optužnice u BiH sam znala

images/thumbnails/images/MP/58872/PXL_021116_14616310.jpg
Goran Kovačić/PIXSELL
Željka Gulan (Mediaservis)
Autor: 

Željka Gulan (Mediaservis)

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović osvrnula se u Rijeci, gdje je privremeno preselila svoj ured, na uhićenja u Orašju.

Prva je to izjava nakon prošlotjedne u Opatiji kada je izrazila iznenađenje uhićenjima, a nakon čega se doznalo da je u svibnju s tadašnjim premijerom Tihomirom Oreškovićem i ministrom Mirom Kovačem imala sastanak na Pantovčaku na kojemu se govorilo o optužnicama u Bosni i Hercegovini.

Jedno je problematika optužnica u BiH - za što sam znala i za što je znao državni vrh, rekla je predsjednica dodavši da u BiH postoji jedan određeni broj optužnica protiv pripadnika HVO-a i pripadnika hrvatske vojske.

"Za ovaj konkretan slučaj uhićenja, u Posavini, Orašju nisam znala. Nije znao nitko od nas unaprijed. To je bilo iznimno veliko iznenađenje, pogotovo zato što se to dogodilo dva dana nakon posjeta hrvatskog premijera BiH koji je poslao iznimno pozitivne poruke Bosni i Hercegovini", rekla je Kolinda Grabar Kitarović.