23. 01. 2017.

HGZ zgrožen traženjima 7 posto dionica HEP-a za Fond branitelja

images/thumbnails/images/MP/62835/PXL_030916_14055022.jpg
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Željka Gulan (Mediaservis)
Autor: 

Željka Gulan (Mediaservis)

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Na sjednici Upravnog odbora Hrvatskog generalskog zbora, održanoj 7. siječnja 2017. godine, doneseni su zaključci, a nakon napisa što su pojedini predstavnici braniteljskih udruga dali do znanja kako očekuju da se 7 posto dionica od eventualne prodaje HEP-a u nese u Fond hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Iz Hrvatskog generalskog zbora priopćili su kako su "raspravljali o mogućim modelima otkupa dionica MOL-a te da su zgroženi viješću da su pojedinci iz braniteljskih udruga zatražili 7% dionica od eventualne prodaje Hrvatske elektroprivrede".

"Hrvatski generalski zbor smatra da su takva traženja u suprotnosti sa svim vrijednostima za koje su se borili hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata. Takva potraživanja smatramo podvaljivačkim i nerealnim što očigledno, između ostaloga, imaju za cilj stvoriti jaz, pomutnju i neslogu unutar braniteljske populacije, s konačnom namjerom da se izazove nezadovoljstvo u širokim slojevima hrvatskoga naroda. Sve se to odvija u trenucima, kada nam je više nego ikada potrebno svenarodno zajedništvo i posvećenost duhovnom, gospodarskom i demografskom oporavku Naroda i Države. Zabrinuti za budućnost Republike Hrvatske za koju smo se nesebično borili u Domovinskom ratu, isto tako nesebično danas u miru, predlažemo da se značajni dijelovi mogućih prodaja dionica ugrade u ostvarivanje ovih ciljeva. Apeliramo da se mudro i oprezno postupa s energetskim potencijalima i nacionalnim bogatstvima Republike Hrvatske", stoji u priopćenju kojeg za Hrvatski generalski zbor potpisuje predsjednik Pavao Miljavac.