23. 04. 2018.

Belupo otvorio novu tvornicu, uloženo 530 milijuna kuna

images/thumbnails/images/MP/71629/thumbnail_Belupo.jpg
Otvorenje novih Belupovih tvornica
Media servis
Autor: 

Media servis

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.U Koprivnici su u pogon puštene nove Belupove tvornice lijekova vrijedne pola milijarde kuna. Simboličnim pritiskom na gumb u obliku tablete, otvorio ih je premijer Plenković.

Riječ je o jednoj od najvećih greenfield investicija u Hrvatskoj kojom ova kompanija proizvodne kapacitete povećava za jedan i pol puta uz zapošljavanje dvjestotinjak novih zaposlenika visoke i srednje stručne spreme iz područja farmacije, kemije te tehničkih struka. Premijer je rekao da se radi o ogromnom uspjehu za grad Koprivnicu i Koprivničko-križevačku županiju.

"Smatram da na ovaj način sa ovakvom investicijom koja je 70 milja eura dijelom financirana vašim vlastitim sredstvima dijelom HBOR-a uz sredstva za poticanje ulaganja od ministarstva gospodarstva predstavlja odličan financijski miks koji je rezultirao ovako modernom tvornicom koja će pridonijeti vašoj daljnjoj prisutnosti na brojnim izvoznim tržištima sa lijekovima i medicinskim proizvodima visoke kvalitete", kazao je premijer. Predsjednik Uprave Belupa Hrvoje Kolarić podsjetio je na gotovo pola stoljeća povijesti kompanije koja je danas drugi najveći proizvođač lijekova i pouzdan partner zdravstvenog sustava.

"Sva smo svoja znanja sve kreativne potencijale stavili u službu stvaranja novih radnih mjesta jedne nove baze za proizvodnju proizvoda pretežno namijenjenih izvoznom tržištu poboljšanju likvidnosti riječju poslovnom optimizmu", naglasio je Kolarić. Nove tvornice Belupa, koje su u sastavu Grupe Podravka, punim će kapacitetom proraditi tek u listopadu, nakon što prođe višemjesečni period probne proizvodnje lijekova.