20. 01. 2018.

Forum Europske komisije za (samo)zapošljivost mladih prvi put u Hrvatskoj

images/thumbnails/images/MP/112878/PXL_310817_17803897.jpg
ilustracija
Media servis
Autor: 

Media servis

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Forum Europske komisije za povezivanje obrazovanja i tržišta rada u Europi „University-Business Forum“ prvi put dolazi u Hrvatsku, a premijerno će se održati 19. i 20. listopada na otoku Visu, u sveučilišnom centru VERN' Island School.

Pod temom „Learning by earning - first steps to (self)employment“, dvodnevna konferencija će okupiti domaće i strane poslovne i akademske stručnjake, predstavnike visokoobrazovnih institucija, poslodavaca, ministarstava i agencija iz Njemačke, Grčke, Francuske, Nizozemske, Belgije, SAD-a, Slovačke, Irske i Hrvatske.Sudionici foruma će razmijeniti iskustva i primjere dobre prakse o dualnom obrazovanju,, učenju uz rad, praćenju zapošljivosti studenata, ulozi gospodarstva i politike u poticanju poduzetništva na fakultetima, socijalnom poduzetništvu i inovacijama te obrazovanju za poduzetništvo.

"Mi smo odlučili u Hrvatsku dovesti tu platformu i povezati Sveučilišta i Vleučilišta da porazgovaramo kako bi obrazovanje u budućnosti trebalo biti i kako izgledati, te kako pomoći studentima da se što prije snađu na tržištu rada te kako im pomoći i oko samozapošljavanja, dakle da nisu ovisni samo o kretanjima na tržištu rada u okviru tvtki već da imaju znanja i sposobnosti da se mogu samostalno zaposliti" rekao je za MS dekan VERN'a Vlatko Cvrtila.

Svi sadržaji foruma fokusirani su na veću zapošljivost i samozapošljivost mladih.{media}"Obrazovanje se svakako mora mijenjati i prilagođavati ambijentu oko nas, a ta ambijent zahtijeva i daje mogućnost brzih promjena radnih mjesta, velikih mogućnosti, novih edukacija. Svijet se oko nas mijenja i mi u području visokog obrazovanje se moramo mijenjati i prilagođavati sa ljudima u poslovnom sektoru" kaže Cvrtila.

Na panelima i radionicama sudjelovat će akademski i poslovni stručnjaci iz devet različitih zemalja, među kojima i rektori sveučilišta u Rijeci i Splitu, Sveučilišta VERN', predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, Hrvatske udruge poslodavaca, EURASHE - Europske udruge visokih učilišta, Europske komisije, stručnjaci za obrazovanje, gospodarstvo i tržište rada sa visokih škola i institucija, predstavnici državnih agencija i uspješnih tvrtki te studenti.

University-Business Forum je pokrenut 2008. godine, kao europska inicijativa za poticanje modernizacije visokog obrazovanja te suradnje između obrazovnog sektora i gospodarstva, a time i širu implementaciju strategije „Europe 2020“. Prvi University-Business Forum u Hrvatskoj i regiji partnerski organiziraju Europska komisija i VERN’, u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca, Sveučilištima u Rijeci i Splitu te uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta te Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

 

 

 Ne propustite    

 Izdvojeno