20. 03. 2018.

Hrvatska je sedma destinacija u svijetu za investiranje u turizam

images/thumbnails/images/MP/117146/PXL_171017_18400155.jpg
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
Andrea Barać (Mediaservis)
Autor: 

Andrea Barać (Mediaservis)

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Hrvatska je na visokom sedmom mjestu kao destinacija s najvećim potencijalom za investiranje u turizam, prema izvještaju Globalne turističke destinacije budućnosti vodeće britanske publikacije Financial Timesa za biznis fDi Magazine. 'Očito smo vrlo interesantna zemlja za investiticije u turistički sektor, ne samo za turiste" rekao nam je ministar turizma Gari Cappelli i istaknuo još jedno priznanje koje je Hrvatska dobila - Editor's Choice Awards:

"Hrvatska je između 40-ak zemalja svjetske turističke destinacije dobila još jedno dodatno priznanje kao zemlja s najvećim napretkom u području unaprjeđenja turističke infrastrukture. To su dvije stvari koje su iznimno važne, da smo na sedmom mjestu po potencijalu, ali i da smo već imali veliki iskorak i napredak u investiranju u turističkoj infrastrukturi", rekao je Cappelli.Velike investicije vežu i daleko veći broj turista iz tih zemlja u Hrvatsku, dodaje Cappelli.

Inače, Ministarstvo turizma i ove je godine pripremilo anketu investicija u turizmu za nadolazeću godinu. Neke od većih turističkih investicija iduće godine će biti u Valamar u Dubrovniku, na Hvaru u Four Seasons Hotels, a ulaži i Kinezi u Krapinske toplice, dakle investira se na kontinentu i na moru.

"Računamo oko 940 milijuna eura bi trebalo biti investicija, što je 15 posto više nego ove godine, a nekih 40 posto više nego 2016. godine" izjavio Cappelli za MS.