23. 02. 2018.

Potpisano osam ugovora za EU projekte vrijedne 115 milijuna kuna

images/thumbnails/images/MP/119948/DSC_1326.jpg
Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije
Media servis
Autor: 

Media servis

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, zajedno s ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislavom Petricem i korisnicima, potpisala je osam ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, a događaju je prisustvovao i ministar zdravstva Milan Kujundžić te pomoćnik ministrice za znanost i obrazovanje Stipe Mamić.

Riječ je o ugovorima ukupne vrijednosti 115 milijuna kuna iz područja zdravstva, obrazovanja te intervencijskih planova za ratom pogođena i deprivirana područja, od čega su 85 milijuna kuna (74%) bespovratna sredstva iz EU fondova. Sredstva su dobili KB Dubrava za obnovu i prilagodbu prostora za potrebe dnevne bolnice Zavoda za bolesti srca i krvnih žila, dnevne bolnice Zavoda za gastroenterologiju i jednodnevne kirurgije u Kliničkoj bolnici Dubrava, potom Sveučilište u Splitu za rekonstrukciju studentskog doma „Bruno Bušić“, te Grad Petrinja i Grad Benkovac sredstva za ugovore o Pripremi dokumentacije i izgradnji kapaciteta za provedbu Intervencijskih planova malih gradova na ratom pogođenim područjima.

„U 2018. krećemo s još intenzivnijim provođenjem Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima, za koji nam je iz EU fondova dodijeljeno 900 milijuna kuna. Riječ je o važnom programu koji je specifičan po tome što su u izradi tog dokumenta sudjelovali i lokalni partneri, koji najbolje prepoznaju što je bitno za razvoj njihovih područja. I upravo je to naš cilj, decentraliziranim pristupom omogućiti kvalitetniju apsorpciju novaca iz EU fondova, a time i brži regionalni razvoj Hrvatske. Stoga, pozivam sve zainteresirane da se uključe u izradu Nacionalne razvojne strategije do 2030. i zajedno oblikujemo Hrvatsku kakvu želimo“, istaknula je ministrica Žalac.