18. 03. 2018.

Štromar o porezu na nekretnine: Mislim da će većina plaćati manje

images/thumbnails/images/MP/108634/PXL_290617_17164785.jpg
Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Hrvoje Gašparec
Autor: 

Hrvoje Gašparec

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Primoštenski gradonačelnik Stipe Petrina prvi je najavio konkretan otpor najavljenom porezu na nekretnine, dok potpredsjednik Vlade Štromar misli da će većina građana plačati manje.

HNS-ov potpredsjednik vlade Predrag Štromar kaže da će se o tome razgovarati sljedećih tjedana i mjeseci te da općine i gradovi pripremaju sve potrebno i prilagođavaju se.

"Sigurno će biti nekih problema u samoj primjeni. Već sada gradonačelnici i načelnici znaju da će biti problema i moramo se tome prilagoditi. Ukoliko će svi moći odraditi posao i ukoliko će biti pozitivno za građane onda idemo s tim, a ukoliko će biti problema moramo razgovarati na koji način promijeniti provedbene akte."

Smatra da će se veći gradovi i općine bolje pripremiti, a da bi problema moglo biti u manjim mjestima. Može li ministar jamčiti da građanima nova dva nameta porez na nekretnine i građevinska renta neće prelaziti cijenu komunalne naknade.

"Većini građana neće biti više. Zavisi o samoj cijeni, procjenjene nekretnine, ali mislim da če većina građana plaćati manje."