22. 02. 2018.

Zadarski župan proglasio elementarnu nepogodu

images/thumbnails/images/MP/111542/PXL_130917_17971014.jpg
Dino Stanin/PIXSELL
Andrea Barać (Mediaservis)
Autor: 

Andrea Barać (Mediaservis)

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Zadarski župan Božidar Longin proglasio je elementarnu nepogodu. Čekao je do petka, kako bi građani i pravni subjekti uspjeli prikupiti materijale kao i da se povuče voda kada se tek vide štete.

"Mi sada imamo 8 dana za prikupljanje svih zahtjeva za štete kojih nažalost neće biti malo - deseci tisuća. Nažalost toliko je oštećenih", kazao je Longin.Nastojat ćemo se pokrenuti barem infrastrukturno, u što skorije vrijeme, kazao je Longin koji se jutros čuo s premijerom Andrejem Plenkovićem.

"Dogovorili smo hitan sastanak na temu obrade šteta i rješavanja šteta. Gradonačelnik Zadra, gradonačelnik Nina, saborski zastupnici i moja malenkost. pripremit ćemo se dobro, materijale smo već pripremili", kazao je zadarski župan.Na upit mogu li stanovnici Zadarske županije dobiti odštetu u iznosu kojem se nadaju, Longin kaže sredstva će se iznaći.{media} "Siguran sam u to da će nam državne tvrtke morati uskočiti s operativom i materijalnim sredstvima. Prvenstveno mislim na Hrvatske vode, Hrvatske šume i sve ostale velike državne tvrtke", rekao je Longin. Gradonačelnik Zadra Branko Dukić još jednom je ponovio da građani koji su sami počeli sanirati štetu prije moraju dokumentirati, odnosno fotografirati oštećenja ili uništenu imovinu.

"Procjena negdje se vrti oko 20 milijuna kuna što se tiče samih naših javnih ustanova. Što se tiče ukupnih šteta iluzorno je govoriti dok ne nastanu procjene šteta na licu mjesta", rekao je Dukić.