20. 01. 2018.

Agrokor: Odvjetnici ljuti na Županijsko državno odvjetništvo

images/thumbnails/images/MP/113328/PXL_191017_18412340.jpg
foto: Slavko Midzor/PIXSELL
Adrian De Vrgna (Mediaservis)
Autor: 

Adrian De Vrgna (Mediaservis)

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Mate Matić, odvjetnik Mislava Galića, jednog od osumnjičenih u aferi Agrokor koji je sinoć pušten, kritizirao je postupanja ŽDO-a.

"Čemu cijeli ovaj spektakl, zašto ovo radimo, kad unaprijed moramo znati da se neće dogoditi ono što žele. Ponovno tvrdim, DORH ne razumije svoju poziciju. Pa nije njihov interes pod svaku cijenu nekoga zatvoriti. Njihov je interes utvrditi istinu i to je smisao čitavog postupka. Da su tako razmišljali mi danas ne bi pričali o ovome, prijedloga uopće ne bi bilo i ne bi bilo potrebe provocirati Županijski sud u zagrebu da ga izazivaju da on ulazi u spis u ovom kratkom vremenu i donosi razumne odluke kao što je to učinio sudac istrage jučer", rekao je odvjetnik.

Anto Nobilo, odvjetnik odvjetnik Piruške Canjuge, tvrdi da je optužnica koncepcijski krivo napravljena. "Ako ministar Marić, koji je vrhunski financijaš, nije znao da su bilance frizirane onda kako je Piruška Canjuga to mogla znati, a ne bavi se financijama?, pita odvjetnik koji je spektakl oko uhićenja nazvao bacanjem prašine u oči. Ministra će zvati za svjedoka.

"Da. Odnosno u ovom trenutku stav ministra Marića kojeg ćemo mi sigurno pozvati kao svjedoka jer on svjedoči u korist obrane, jest da je,kako kaže, vjerovao nadležnim službama te kaže da zato ne može biti odgovoran. Zato i mi kažemo: Piruška Canjuga, koja nije finacijaš, još manje može biti odgovorna jer je vjerovala nadležnim službama. Dakle, ministar Marić je naš krunski svjedok", kazao je odvjetnik.

 

 

 Ne propustite    

 Izdvojeno