18. 03. 2018.

Alvir: Obitelji čekaju vjerodostojnost Vučićevih izjava

images/thumbnails/images/MP/121118/PXL_200218_19766500.jpg
Srdjan Ilic/PIXSELL
Ante Ljubičić (Mediaservis)
Autor: 

Ante Ljubičić (Mediaservis)

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Predstavnici udruga nestalih sastali su se s predsjednikom Srbije Vučićem u Beogradu kako bi se ubrzao proces pronalaska gotovo dvije tisuće nestalih osoba u Domovinskom ratu.

Na sastanku su predstavnici udruga pitali predsjednika Vučića hoće li održati obećanje iz Zagreba i upozorili su ga da srpske institucije nisu odradile svoj posao. Poklonili su mu značku nestalih Crvenog križa.

Ljiljana Alvir: "Da u ovom trenutku, on kao predsjednik Srbije, je osoba koja bi mogla pokrenuti to pitanje, ako zaista to želi. Što ja osobno mislim u ovome trenutku vjerujem li ili ne hoće li on to napraviti. Ja čekam, i mislim da i obitelji čekaju, vjerodostojnost njegovih izjava."

Vučić je obećao i da će se njegov ured na tjednoj bazi baviti pitanjima nestalih te da bi se za tjedan dana trebali sastati hrvatski i srbijanski povjerenici kako bi razgovarali o konkretnim stvarima.

"Ocekujemo da ćemo od Povjerenstva dobiti informaciju kao obitelji da je komisija donijela korisne informacije i da je taj razgovor bio operativan, koristan, a ne samo da bi se ispunila obaveza", kaže Alvir.

Vučić se uoči sastanka s udrugama sastao i s predstavnicima hrvatske manjine u Srbiji te obećao da za njih stižu bolja vremena. Predstavnik Hrvata Tomislav Žigmanov kaže da je Vučić rekao da će biti integrirani u sve segmente društva.

"Problemi koji su bili, nisu bili plod namjere nekih politika isključivanja, nego jednostavno nedostatak komunikacije. To ćemo nadomjestiti na način da ćemo imati redovite susrete i da ćemo onda u hodu evaluirati, pratiti ono što je dogovoreno da se realizira i ići ka novim projektima i zahtjevima", rekao je Žigmanov.