18. 03. 2018.

Bernardić: Treba nam premijer koji donosi odluke i ne skriva se 15 dana

images/thumbnails/images/MP/121109/PXL_200218_19767363.jpg
Marinela Ruškovački (Mediaservis)
Autor: 

Marinela Ruškovački (Mediaservis)

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Predsjednik SDP-a, Davor Bernardić održao je u središnjici stranke konferenciju za medije na kojoj je premijera Andreja Plenkovića pozvao da se napokon očituje oko savjetničkih ugovora u Agrokoru. Poručio je da Martina Dalić i Ante Ramljak moraju snositi odgovornost. Vezano uz izbor predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa SDP poručuje da vladajući nemaju više parlamentarnu većinu.

Neka se premijer Plenković izjasni što će vezano uz gomilu savjetnika i izvlačenje 500 milijuna kuna iz Agrokora učiniti. Neka ga čuju radnici kompanije koji za cijeli radni vijek neće zaraditi koliko izvanredni povjerenik Ante Ramljak u jednom tjednu, poručio je šef SDP-a.

Bernardić je nastavio riječima da jedino što još nismo vidjeli vezano uz Agrokor jest plan restrukturiranja i način na koji se nagodba misli postići.

"Za nas je vrijeme da Plenković pokaže odgovornost. Mora riješiti situaciju u Agrokoru ili otići. Hrvatska treba premijera koji donosi odluke i koji se ne skriva petnaest dana", rekao je Bernardić.

Za SDP je situacija jasna: prvi potez mora biti odlazak potpredsjednice Vlade Martine Dalić.

"Gospodin Ramljak, Plenkovićev povjerenik, samo je produljena ruka gospođe Dalić, u čijoj režiji je sve skuhano, koja je prva potpredsjednica Vlade i prva suradnica premijera Plenkovića. I gospodina Ramljaka u Agrokoru drži još samo sporni ugovor o roll-up-u", nadodaje Bernardić.

Ivo Jelušić naglasio je da je bivša tvrtka Ante Ramljaka, Texo management, bila angažirana u Agrokoru i prije ulaska AlixPartnersa u cijelu priču. Sumnja i da je angažman AlixPartnersa bio uvjetovan uzimanjem Texo managementa za podizvođača. Dodao je da premijer mora pokazati je li baš sve oko Agrokora znao ili ga je jedna od najbližih suradnica, baš kao i hrvatsku javnost, obmanula.

{media} "Prema tome Martina Dalić je evidentno obmanula hrvatsku javnost, je li i Premijera, to ne znam. Na Premijeru je da kaže je li i njega obmanula, je li to napravila njemu iza leđa, ima li njegovu podršku i dalje i je li za to sve znao", kaže Jelušić.

Vezano uz neuspjeli pokušaj izbora predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, te povlačenja Dalije Orešković iz procesa, Bernardić je kazao da je jasno da vladajući više nemaju parlamentarnu većinu, te da se mora ići u objavu novog natječaja.

"Oni ne žele niti neovisno pravosuđe, oni ne žele niti neovisno Povjerenstvo za sukob interesa. Zato su htjeli instalirati prijateljicu Plenkovićevog savjetnika za medije na čelo Povjerenstva za sukob interesa", izjavio je Bernardić.

Davor Bernardić najavio je danas i da ga prvo ročište u slučaju tužbe, koju je protiv njega zbog tvrdnji u intervjuu Večernjem listu podnio Ante Ramljakn u četvrtak, no prije samog ročišta komentare nije htio davati.