23. 02. 2018.

Bernardić Vladi: Nećemo dopustiti da ljudima uzmete slobodu govora

images/thumbnails/images/MP/119145/PXL_170118_19308366.jpg
Patrik Macek/PIXSELL
Media servis
Autor: 

Media servis

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Nakon zimske pauze, saborski zastupnici vratili su se u klupe. Na dnevnom redu je aktualno prijepodne pa je u Sabornici i premijer te ministri. SDP -ov Davor Bernardić postavio je jednostavno pitanje premijeru i to zbog cenzure:

"Di su pare? Gdje je Pretjerivač? Gdje je Ministarstvo ljubavi? Vlada ne smije ni na jedan način zabraniti satiru u Hrvatskoj. I stoga vas pitam, što ćete napraviti da spriječite satiranje satire u Hrvatskoj i da vratite Facebook stranicu Di su pare?"

"Što se tiče vašeg pitanja, ne znam je li on plod team buildinga ili jednog velikog analitičkoga pristupa brojnim problemima kojima se hrvatsko društvo suočava, pa i Vlada. Ali što se tiče satire u medijima, u glasilima, na društvenim mrežama, ja sam apsolutno za to", odgovorio je Plenković.

Bernardić je optužio Plenkovića za skidanje nekoliko stranica s Facebooka iako realno, Vlada s tim nema veze, nego to radi algoritam. No izrazio je zabrinutost oko najave Zakona kojim bi se spriječavao govor mržnje na internetu.

"Sada pokušavate na sve načine kontrolirati medije i nametnuti cenzuru, pa i na društvenim mrežama. Hrvatska je sada već dobrano u cenzuri. Hrvatska je postala zemlja fake vijesti i uzimate ljudima ono što im je jedino ostalo, a to je sloboda govora i javne riječi i budite sigurni mi vam to nećemo dopustiti", izjavio je Bernardić.