18. 03. 2018.

Bernardić zbog Agrokora traži ostavke Plenkovića i Dalić

images/thumbnails/images/MP/121198/PXL_200218_19767363.jpg
Tomislav Miletic/PIXSELL
Damon Balenović (Mediaservis)
Autor: 

Damon Balenović (Mediaservis)

Email:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Predsjednik SDP-a Davor Bernardić s izvanredne konferencije za novinare poručio je da premijer Andrej Plenković, ali i ministrica Martina Dalić, zbog slučaja Agrokor moraju otići.

Prije tri mjeseca upozoravao sam na naknade 141 savjetnika u Agrokoru na koje će potrošiti pola milijarde kuna. Plenkoviću i Dalić nije ništa sporno što se novac troši na savjetnike, besramno izvlači iz Agrokora i vjerojatno iz Hrvatske, poručio je Bernardić.

{media}

"Imamo predsjednika Vlade koji ne reagira 15 dana, ne zna odrediti prioritete, neodlučan je i koji ne zna što radi. Nije odgovorio na pitanje jesu li ga svi kandidati za izvanrednog povjerenika za Agrokor odbili. Naravno da jesu. Jasno je da je Ramljak samo produžena ruka Martine Dalić. Ministrica Dalić je morala znati kolike su naknade savjetnicima. Ako je znala onda je lagala da nije znala, a ako nije znala onda je nekompetentna. U oba slučaja mora otići. Budući da Vlada nije sposobna pronaći novoga povjerenika, da nisu u stanju riješiti gorući i najveći hrvatski problem, a to je Agrokor - najbolje je da Plenković odstupi", izjavio je Bernardić.